EnglishFrenchGermanItalianRomanianSpanish

Livrare cu drone. Măsură pe care o va aplica și poșta franceză

Poșta franceză a anunțat că va începe livrarea coletelor cu ajutorul dronelor, după doi ani de testare a acestei proceduri. Pachetele vor fi transmise o dată pe săptămână, folosind un culoar aerian de 15 kilometri, din sud-estul țării, informează AFP.

Poșta franceză se alătură astfel companiilor care au recurs la drone pentru a face livrările poștale într-un mod inovator.

Pilotată de la distanță, de un operator autorizat, drona va decola de la Saint-Maximin-la-Sainte-Baume, din Provence, cu câte un pachet la bord, și va parcurge cei 15 kilometri după parametri preînregistrați aterizând într-un fel de „coș” în satul Pourrieres, în apropierea unei pepiniere izolate în care se află mai multe start-up-uri, după cum se arată în comunicatul publicat pe site-ul DPDgroup, subsidiară a Le Groupe La Poste.

Posibilitatea livrării pachetelor cu ajutorul dispozitivului zburător fără pilot a stârnit adevărate pasiuni în mai multe țări, însă Poșta franceză susține că inițiativa sa reprezintă o premieră deoarece este „prima linie comercială regulată”. Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) a dat undă verde procedurii, după efectuarea a doi ani de teste.

Drona poate parcurge o distanță de 20 de kilometri, poate atinge viteza de 30 de kilometri pe oră și poate transporta o greutate de 3 kilograme, conform comunicatului DPDgroup.

Sursa: www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *