EnglishFrenchGermanItalianRomanianSpanish

Tehnica crește speranța de viață. Vom putea trăi mai mult!

Un tratament inovator poate crește speranța de viață a oamenilor cu cel puțin 30%.
Noua tehnică, testată deocamdată doar pe cobai, presupune reprogramarea genetică a celulelor mature, care se vor comporta apoi asemeni unor celule mai tinere. Într-un fel, putem spune că procesul de îmbătrânire este oprit și chiar inversat.

În cadrul experimentelor, cercetătorii au reprogramat celulele pielii unor cobai să se comporte că și cum ar fi celule stem, embrionare.

Cobaii care au fost supuși acestor proceduri arătau mai tineri, inima lor funcționa mai bine și au trăit cu 30% mai mult decât șoriceii care nu au primit tratamentul.

La oameni, asta înseamnă că media de vârsta ar ajunge cel puțin la 108 ani. În prezent, speranța de viață este de aproximativ 80 de ani, iar femeile trăiesc mai mult ca bărbații.

Autorul controversatei cercetări, profesorul Juan Carlos Izpisua Belmonte de la Institutul Salk din California, spune ca rezultatele obținute arată că îmbătrânirea este un proces care poate fi reversibil.

Prin acest tratament, orice tip de celulă poate fi reprogramată să acționeze asemeni celulelor stem care se găsesc în embrioni. Prin alterarea unor factori genetici, celule par să întinerească și se divid mai rapid, asemeni celulelor tinere.

Abia peste 10 ani ar putea începe testele pe voluntari umani, deoarece procedura implică și multe riscuri. Dacă reprogramarea genetică a celulelor nu este bine controlată, acestea se pot înmulți prea mult, ducănd la cancer sau chiar la moarte.

Sursa: Daily Mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *