EnglishFrenchGermanItalianRomanianSpanish

De săptămâna viitoare, pacientii vor putea evalua experiența din spitale

Începând cu săptămâna viitoare, pacienții din Romania vor putea evalua experiența din spitale prin SMS sau formular web. Răspunsurile vor fi anonime, iar rezultatele vor fi anunțate trimestrial.

Acum, „7,4 din 10 este gradul de satisfacție al pacienților din Franța, spre deosebire de 9,8 din 10 la noi… Asta pentru că în acest moment măsurarea satisfacției pacienților se bazează pe formulare tipărite care sunt completate de pacienți în timpul internării, iar apoi introduse într-un sistem centralizat de către angajații spitalului. Această metodologie distorsionează rezultatele și nu oferă o situație reală a experienței pacientului în spital”, scrie ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, într-o postare pe Facebook.

De săptămâna viitoare, însa, lucrurile se schimba, satisfacția pacienților din spitale urmând să fie măsurată cu o mai mare acuratețe, printr-o metoda nouă, anonimă.

Vor fi contactați anual aproximativ jumătate dintre pacienții care se externează din spitale. Se vor trimite 5.400.000 de SMS-uri în toate rețelele naționale. Un eșantion relevant de pacienți selectați aleatoriu la nivelul fiecărui spital din Romania va fi contactat automat printr-un SMS care va conține un set de întrebări simple referitoare la:

  • calitatea serviciilor medicale;
  • curățenia din spital;
  • interacțiunea cu personalul medical;
  • eventuale cazuri de condiționare a actului medical.

Răspunsurile a vor fi înregistrate într-un sistem informatic, iar situația rezultată din centralizarea datelor și analiza lor va fi publicată trimestrial pe site-ul transparenta.ms.ro, administrat de Ministerului Sănătății și dezvoltat de GovITHub.

Sursa: www.facebook.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *