Societe Generale emite prima obligațiune digitală pe Blockchain Ethereum

Se citește în: < 1 min

Societe Generale, a treia bancă din Franța, a marcat o etapă semnificativă prin emiterea de obligațiuni verzi digitale inaugurale pe blockchain-ul public Ethereum.

Societe Generale a anunțat luni că a emis prima obligațiune verde pe blockchain-ul Ethereum. Obligațiunea, evaluată la 10 milioane de euro (aproximativ 11 milioane de dolari), a fost executată la sfârșitul lunii noiembrie și are o scadență de trei ani. Această inițiativă a fost facilitată prin Forge, o subsidiară a Societe Generale.

Această obligațiune verde digitală de pionierat este dedicată finanțării sau refinanțării produselor și companiilor care se încadrează în categoria activități ecologice eligibile. Statutul „verde” subliniază angajamentul Societe Generale față de finanțarea responsabilă față de mediu. Veniturile nete generate din obligațiune vor fi direcționate către finanțarea sau refinanțarea produselor și companiilor care se încadrează în categoria activități verzi eligibile.

Una dintre inovațiile cheie care însoțesc această obligație digitală este infrastructura sa digitală transparentă și accesibilă prin contractul inteligent al obligațiunii.

Banca își propune să folosească blockchain-ul Ethereum ca un depozit de date și un instrument de certificare pentru emitenți și investitori, în special în contextul considerațiilor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG). Emiterea de obligațiuni tokenizate se aliniază cu angajamentul băncii de a permite o mai mare transparență în chestiunile ESG.

Prin folosirea blockchain-ului Ethereum pentru a oferi o transparență și o trasabilitate sporite, îmbunătățește, de asemenea, fluiditatea și viteza tranzacțiilor. În plus, obligațiunea introduce o opțiune tehnică pentru investitori de a deconta titluri în lanț folosind EUR CoinVertible, o monedă stabilă legată de euro pe care Forge a emis-o în aprilie 2023.

Sursa: www.cryptonews.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *