Phishing – prin e-mail – First Bank – depistat în 2023.11.24

Se citește în: 2 min

A fost depistat un nou mesaj Phishing care circula prin e-mail, care vizează de data aceasta First Bank. Mesajul poate fi văzut în imagine.

 

Ștergeți cât mai repede astfel de e-mail-uri primite, fără a accesa butoanele, link-urile conținute în acestea.

Pentru mai multe mesaje de acest tip accesează PHISHING.

Ce este phishing-ul?
Atacurile de phishing au ca scop să fure sau să deterioreze date confidențiale, înșelându-i pe utilizatori să dezvăluie informații personale, cum ar fi parolele și numerele cardurilor de credit.

Atacurile de phishing provin de la escroci deghizați ca surse de încredere și pot facilita accesul la toate tipurile de date confidențiale.

Cele mai frecvente tipuri de phishing:

Phishing prin e-mail: utilizează tactici cum ar fi hyperlinkurile false pentru a convinge destinatarii mesajelor de e-mail să-și partajeze informațiile personale. Atacatorii se prefac adesea a fi furnizori importanți de conturi, cum ar fi Microsoft, Google, bănci, furnizori de utilități, autorități publice sau chiar colegi.

Phishing de tip malware: implică plantarea de malware deghizat ca atașamente de încredere (cum ar fi un CV sau un extras de cont bancar) într-un e-mail. În unele cazuri, deschiderea unui atașament malware poate compromite sistemul de calcul în cauză și chiar o parte însemnată a rețelei din care face parte.

Phishing țintit: vizează anumite persoane, exploatând informațiile colectate prin cercetarea activității și a vieții lor sociale. Aceste atacuri sunt foarte particularizate, ceea ce le face deosebit de eficiente la ocolirea securității cibernetice de bază.

Whaling: utilizatorii rău intenționați vizează un „pește mare” cum ar fi un director de firmă sau o celebritate. Acești escroci efectuează adesea cercetări considerabile asupra țintelor lor, pentru a găsi un moment oportun de a le fura acreditările de conectare sau alte informații confidențiale.

Smishing: provine de la combinația cuvintelor „SMS” și „phishing”, smishing implică trimiterea de mesaje text deghizate în comunicări de încredere de la firme cu renume. Utilizatorii sunt deosebit de vulnerabili la înșelătoriile prin SMS, deoarece mesajele sunt livrate ca text simplu și par mai personale și originale.

Vishing: atacatorii din centre de apelare telefonică frauduloase încearcă să păcălească oamenii să furnizeze informații confidențiale printr-o convorbire telefonică. În multe cazuri, aceste înșelătorii utilizează tehnici de inginerie socială pentru a păcăli victimele să instaleze malware pe dispozitivele lor, sub forma unei aplicații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *