VISA permite retragerile crypto de pe carduri de debit în 145 de țări

Visa dublează adoptarea criptomonedelor, permițând o altă metodă de a schimba criptomonede în monede fiat fără a utiliza un schimb centralizat.

Visa a încheiat un parteneriat cu furnizorul de infrastructură Web3 Transak pentru a introduce retrageri și plăți de criptomonede prin soluția Visa Direct.

Noua integrare permite utilizatorilor să retragă în fiat criptomonede precum Bitcoin direct dintr-un portofel precum MetaMask printr-un card de debit Visa. Disponibilă imediat, integrarea permite schimbul cripto în fiat și plata la 130 de milioane de locații comerciale unde Visa este acceptată.

Prin activarea retragerilor de pe carduri în timp real prin Visa Direct, Transak oferă utilizatorilor săi o experiență mai rapidă, mai simplă și mai conectată.

Colaborarea extinde în mod semnificativ numărul de opțiuni de conversie a criptomonedelor în monede fiduciare și aduce o piatră de hotar importantă în realizarea unei legături între lumea cripto și cea a finanțelor tradiționale.

Parteneriatul permite utilizatorilor din 145 de țări să convertească direct cel puțin 40 de criptomonede în fiat fără a se baza pe schimburi centralizate. Unele dintre țările acceptate includ jurisdicții precum Cipru, Malta, Singapore, Turcia, Portugalia și Emiratele Arabe Unite, conform paginii de acoperire globală a Transak.
Acesta este un pas major către acceptarea și utilizarea în masă a criptomonedelor.

Integrarea Transak cu Visa aduce beneficii semnificative utilizatorilor de platforme și portofele descentralizate precum MetaMask, Ledger, Trust Wallet și altele. Utilizatorii MetaMask pot acum să iasă fără efort direct din portofel către cardul Visa, ceea ce îmbunătățește utilizarea și caracterul practic al activelor lor digitale.

Una dintre cele mai mari companii din lume din industria plăților, Visa a explorat în mod activ cazurile de utilizare a criptomonedei în ultimii ani.
În 2020, Visa a făcut o mișcare majoră în cripto, prin parteneriatul cu firma de blockchain Circle pentru a sprijini USDC.
În septembrie 2023, Visa a lansat suport pentru plățile USDC decontate pe blockchain-ul Solana, în timp ce continua să extindă suportul pentru stablecoin.

Sursa: www.cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *