Serverele viitorului și modul de funcționare a sistemelor de operare pentru acestea

Sistemele de operare dedicate serverelor care există în prezent vor trebui să își schimbe logica odată cu trecerea în cloud, rolul lor urmând să se schimbe.

Sistemele de operare server vor trebui să se scaleze la noul ecosistem informatic pentru a administra virtual baze mari de resurse alocate în cloud. Acest lucru va duce și la o standardizare și eficientizare în administrarea încărcării infrastructurilor de date.

Lumea IT merge către platforme virtuale definite prin software, optim prin implementarea unor sisteme de operare pentru cloud. Sisteme precum RIOT, Contiki, eCos, Rancher OS, Project Atomic și Core OS au devenit deja platforme care rulează containere de date. De asemenea multe distribuții Linux devin compatibile cu sistemele OpenStack facilitând utilizarea de containerele de date.

Următoarele generații de sisteme de operare trebuie să fie bazate exclusiv pe platforme cloud, astfel va devini mai ușoară administrarea, securitatea și actualizarea sistemelor în mod global. Totodată controlul și administrarea totală a accesului la date devine posibilă doar de către cei care vor deține platformele cloud sau doar prin intermediul lor…

 

Foto: www.hostrunway.com

Sursa: www.clubitc.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *