EnglishFrenchGermanItalianRomanianSpanish

Primul dispozitiv mobil BlackBerry a împlinit vârsta majoratului

Primul telefon BlackBerry a debutat cu 18 ani în urmă, pe 19 ianuarie când debuta brandul cu primul telefon sub acest nume, cu modelul pe care îl vedeți mai sus. E vorba despre BlackBerry 850, departe de ideea unui smartphone și arătând mai degrabă ca o agendă electronică, sau un calculator de buzunar.

Pe 19 ianuarie 1999 o firmă necunoscută sub numele de Research în Motion pătrundea pe piața cu acest produs. El era promovat ca „o soluție wireless de e-mail pentru profesioniștii mediului mobile”.

Înainte să se numească BlackBerry 850, terminalul era de fapt cunoscut ca BlackBerry Handheld şi oferea funcții de e-mail, dar și o agendă electronică destul de capabilă. Dotările erau de top la acea vreme, fie că e vorba despre ecranul LCD, procesorul Intel 386 32 bit, cei 2 MB de memorie flash sau modemul wireless, tastatura QWERTY și chiar criptare triple DES. Energia era asigurată de o baterie AA.

Anii 2000 au fost epoca de aur a celor de la BlackBerry, telefoanele lor ajungând preferatele magnaților, guvernanților și mai marilor de pe Wall Street, dar și a celebrităților. Totul avea să se schimbe din 2007, când sosea primul iPhone, care împreună, mai apoi, cu terminalele Android avea să îngroape BlackBerry.

Mare greșeală a RIM a fost că a abordat segmentul de smartphone-uri cu touchscreen mult prea târziu și nu prea eficient.

Azi se pregătesc de relansare sub numele chinezilor de la TCL.

 

Foto: www.ard.de
Sursa: www.mobilissimo.ro

Citește si…
BlackBerry un brand care renaște sub noul proprietar TCL

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *