Primul dispozitiv mobil BlackBerry a împlinit vârsta majoratului

Primul telefon BlackBerry a debutat cu 18 ani în urmă, pe 19 ianuarie când debuta brandul cu primul telefon sub acest nume, cu modelul pe care îl vedeți mai sus. E vorba despre BlackBerry 850, departe de ideea unui smartphone și arătând mai degrabă ca o agendă electronică, sau un calculator de buzunar.

Pe 19 ianuarie 1999 o firmă necunoscută sub numele de Research în Motion pătrundea pe piața cu acest produs. El era promovat ca „o soluție wireless de e-mail pentru profesioniștii mediului mobile”.

Înainte să se numească BlackBerry 850, terminalul era de fapt cunoscut ca BlackBerry Handheld şi oferea funcții de e-mail, dar și o agendă electronică destul de capabilă. Dotările erau de top la acea vreme, fie că e vorba despre ecranul LCD, procesorul Intel 386 32 bit, cei 2 MB de memorie flash sau modemul wireless, tastatura QWERTY și chiar criptare triple DES. Energia era asigurată de o baterie AA.

Anii 2000 au fost epoca de aur a celor de la BlackBerry, telefoanele lor ajungând preferatele magnaților, guvernanților și mai marilor de pe Wall Street, dar și a celebrităților. Totul avea să se schimbe din 2007, când sosea primul iPhone, care împreună, mai apoi, cu terminalele Android avea să îngroape BlackBerry.

Mare greșeală a RIM a fost că a abordat segmentul de smartphone-uri cu touchscreen mult prea târziu și nu prea eficient.

Azi se pregătesc de relansare sub numele chinezilor de la TCL.

 

Foto: www.ard.de
Sursa: www.mobilissimo.ro

Citește si…
BlackBerry un brand care renaște sub noul proprietar TCL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *