Rețele

Activitățile zilnice ale afacerii dumneavoastră se bazează tot mai mult pe sisteme informatice și mai ales pe conexiunile dintre acestea.

Extinderea spațiului, a echipei sau schimbarea locației companiei dumneavoastră, cât şi nevoia de partajare a conexiunii Internet, e-mail sau a programului de gestiune internă şi nu numai aceste probleme, presupun unul singur lucru o rețea locală de calculatoare.

Proiectare
Soluțiile temporare, coroborate cu utilizarea unor echipamente incorect sau incomplet instalate și configurate, comportă deseori consecințe negative importante.

Pentru că reușita oricărui lucru constă într-o bună planificare, primul pas important în realizarea unei rețele de calculatoare este etapa de planificare şi proiectare a acesteia.

Etapa de planificare și de proiectare a rețelei asigură întotdeauna funcționarea acesteia pe termen mediu și lung, avându-se în vedere asigurarea unei extinderi uniforme și a reducerii riscului de apariție a congestiilor de trafic.

Procesul de planificare și proiectare a rețelei de calculatoare constă în:
– analizarea cerințelor de comunicare, servicii și resurse la nivelul firmei;
– stabilirea standardelor și a topologiei rețelei;
– stabilirea modulului de acces la rețea și a modului de securizare a informației;
– selecționarea echipamentelor active și pasive de rețea;
– identificarea locațiilor pentru amplasarea echipamentelor de rețea;
– identificarea și măsurarea traseelor de cablu și amplasarea prizelor de rețea;
– realizarea planului de detaliu al rețelei;
– realizarea caietului de sarcini pentru construcția rețelei;
– crearea politicilor-cadru de acces la rețea și a politicilor de securitate.

Instalare
Etapa de instalare a rețelei de calculatoare urmărește planificarea întocmită anterior, obiectivele sale fiind realizarea și instalarea fizică și logică a rețelei și a echipamentelor active și pasive de rețea.

Extindere
Pe măsură ce afacerea dumneavoastră se dezvoltă, iar echipa crește, apare necesitatea extinderii rețelei locale de calculatoare. Extinderea rețelei actuale se realizează prin adoptarea unor noi porturi în arhitectura inițială și răspunde imediat atât unei nevoi curente, cât și unei planificări pe o perioadă scurtă sau medie de timp.

Optimizare
Cu timpul, performanțele rețelelor sunt atenuate din cauza creșterii continue a fluxului de date, a apariției de noi aplicații precum și a creșterii numărului de utilizatori. Afectarea performanțelor rețelei de calculatoare se manifestă printr-o scădere a disponibilității resurselor de rețea (acces la web, e-mail, fișiere sau aplicații partajate, imprimante și alte echipamente de rețea) și o reducere continuă a vitezei de acces la acestea.

Procesului de optimizare a unei rețele de calculatoare constă în:
– examinarea traficului rețelei și identificarea punctelor de congestionare a acestuia;
– realizarea unui raport al analizei traficului și al proiectului pentru îmbunătățirea și fluidizarea traficului rețelei;
– etapa de implementare: optimizarea configurațiilor echipamentelor active de rețea, reconfigurarea aplicațiilor care folosesc intensiv rețeaua, înlocuirea segmentelor de rețea uzate fizic sau moral, reconfigurarea stațiilor și a echipamentelor de rețea.

Consultanță
Pericolele potențiale cresc în fiecare zi, odată cu apariția de noi viruși informatici, de programe spyware sau addaware, precum și cu identificarea de noi vulnerabilități în sistemele de operare deoarece aceste vulnerabilități sunt identificate și exploatate în cel mai scurt timp de potențialii atacatori. Pentru a vă proteja rețeaua informatică de orice tip de atac, SiGNO serv vă oferă servicii specializate de consultanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *