Consiliul Hidrogenului aduce energia viitorului, mai aproape de noi

Un grup de 13 companii din energie, transport și industrie anunță lansarea, la Davos (Elveția), a unei inițiative globale intitulată Consiliul Hidrogenului, care își propune să promoveze soluțiile energetice pe bază de hidrogen, se arată într-un comunicat de presă al Alstom, unul dintre membrii noii entități.

Consiliul Hidrogenului s-a reunit pentru prima oară în această săptămână la Davos.

Societățile internaționale implicate în noul proiect sunt, în prezent: Air Liquide, Alstom, Anglo American, BMW Group, Daimler, Engie, Honda, Hyundai, Kawasaki, Royal Dutch Shell, The Linde Group, Total și Toyota.

Hidrogenul este o sursă de energie cu numeroase utilizări și caracteristici favorabile, deoarece nu emite CO2 când este utilizat ca sursa de energie și poate juca un rol important în tranziția la un sistem energetic curat. Cu ocazia acestei lansări, membrii Consiliului Hidrogenului și-au reafirmat intenția de a-și accelera investițiile în dezvoltarea sectoarelor hidrogenului și pilelor de combustie.

Totalul estimat al acestor investiții se ridică, în prezent, la 1,4 miliarde de euro/an, se menționează în comunicatul citat.

Consiliul Hidrogenului este condus de către doi copreședinți din țări și sectoare diferite, reprezentate de Air Liquide și Toyota.

Consiliul Hidrogenului va da dovadă de o atitudine de lider responsabil în promovarea tehnologiei bazate pe hidrogen și a beneficiilor sale pentru întreaga lume. Va încerca să obțină colaborare, cooperare și înțelegere din partea autorităților publice și a entităților din industrie și, cel mai important, din partea publicului…

Un raport denumit How Hydrogen empowers the energy transition, comandat de Consiliul Hidrogenului, detaliază potențialul hidrogenului în viitor și conturează viziunea Consiliului și acțiunile-cheie pe care le consideră fundamentale și pe care factorii de decizie politică ar trebui să le implementeze pentru a valorifica pe deplin și a crește contribuția hidrogenului la tranziția energetică.

Membrii Consiliului Hidrogenului reprezintă împreună venituri totale de 1,07 mii de miliarde de euro și 1,72 milioane de angajați în întreaga lume.

Foto: www.gov.scot
Sursa: www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *