EnglishFrenchGermanItalianRomanianSpanish

Niște tineri au reușit să conducă o mașină prin puterea gândului!

O echipă de la o universitate din California a realizat un proiect incredibil: a făcut o mașină să se deplaseze prin telepatie.

Proiectul Teslapathic a fost înscris în competiția Cal Hacks de luna trecută și a fost conceput de Casey Spencer, Lorenzo Caoile, Vivek Vinodh și Abenezer Mamo.

Tinerii au modificat o mașină electrica Tesla Model S, pentru a vedea dacă aceasta poate funcționa prin ghidaj telepatic.

Ei au instalat dispozitive care au acționat pedala de frână și accelerație, acestea fiind conectate la un aparat EEG pe care șoferul il poartă pe cap.

Astfel, șoferul, Casey Spencer, nu a stat la volan, ci alături, pe locul pasagerului. El a purtat dispozitivul EEG și a reușit să pornească și să oprească mașina doar gândindu-se la aceste acțiuni.

Când dorea ca mașina să pornească, Spencer își imagina că mișcă piciorul drept, iar când dorea să se oprească se gândea că își strânge pumnul stâng.

Undele cerebrale captate de aparat în aceste momente erau transformate în semnale care ajungeau la sistemul de acționare a pedalelor.

Mașina s-a deplasat astfel doar câțiva metri, însă reușita tinerilor este foarte importantă, demonstrând că în viitorul, probabil nu foarte îndepărtat, un autoturism va putea fi condus prin telepatie.

Sursa: Live Science, Youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *