EnglishFrenchGermanItalianRomanianSpanish

Inovarea în IT prin utilizarea Linux și open source devine ținta companiilor

Linux este deja o platformă matură, depășind statutul de sistem de operare și devenind un mod de valorificare a puterii de inovare. Inovația prezentului este bazată pe cloud, analiză și mobilitate, care pentru a fi sprijinite au nevoie de o arhitectură IT rentabilă care să garanteze fiabilitatea, securitatea și performanța.

IBM a surprins industria de acum 15 ani prin punerea Linux pe mainframe, iar azi, o treime din clienții mainframe IBM rulează Linux. IBM și-a luat angajamentul de a se menține în topul sistemelor de open-source din lume, prin IBM LinuxONE care se adresează nevoilor de infrastructură agile ale aplicațiilor de ultimă generație, dar și abordează problemele-cheie de inovare cu care se confruntă dezvoltatorii acestora.

Un studiu realizat de Black Duck în anul 2015, arată că 64% din companii au participat la proiecte open-source, în timp ce 88% din companii doresc să crească contribuția la acest tip de tehnologii în următorii ani.

Pe scurt, putem spune că Linux și open-source câștigă un teren nesperat în strategiile de inovare a corporațiilor.

O infrastructură bazată pe Linux trebuie să fie sigură, eficientă, adaptabilă și integrata. IBM LinuxONE are o arhitectură ideală pentru inovația IT, fiind deschis, flexibil, cu o scală nelimitată, simplu, utilizează puține servere, are viteză optimă precum și costuri reduse. Un alt avantaj pentru inovare este faptul că IBM DevOps Solution pe LinuxONE Systems oferă management complet.

Sursa: www.clubitc.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.