EnglishFrenchGermanItalianRomanianSpanish

În San Francisco pasagerii au putut călători gratuit vineri și sâmbătă

Autoritatea de transport din San Francisco a fost ținta unui atac informatic ce a afectat peste 2.000 de automate de bilete. Vineri pe toate ecranele acestora a apărut mesajul: „You Hacked, ALL Data Encrypted. Contact For Key (cryptom27@yandex.com) ID:681, Enter”.

Pasagerii au putut călători gratuit vineri și sâmbătă.

Atacul a fost de tip ransomware, hackerii criptând fișierele și cerând în schimbul decriptării, o recompensă substanțială 100 de Bitcoini (70.000 USD).

Lucrurile au revenit abia duminică la normal, dar a fost deschisă o anchetă.

În general, atacurile de tip ransomware devin eficiente când un angajat al unei organizații descarcă un fișier dubios care ajunge să cripteze parțial sau în totalitate fișierele de pe computerele atacate, făcând astfel imposibilă activitatea acelei companii.

Recompensele cerute pentru decriptarea datelor variază extrem de mult de la câteva sute de dolari, la câteva milioane, cum s-a întâmplat cu un centru medical din California, unde recompensa cerută acum câteva luni a fost de 3,6 milioane USD.

Atacurile de tip ransomware afectează evident și utilizatori din România.

O mare parte dintre românii infectați cu ransomware au plătit pentru date lor, arată un studiu publicat la începutul anului de Bitdefender.

Surse: www.hotnews.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *