Netflix a redus calitatea fluxului video pentru a evita saturarea rețelei Internet

Platformele de streaming trebuie să fie atente pe măsură ce lumea se retrage în casele lor. Utilizarea excesivă poate duce la o saturare a rețelei Internet, care în acest caz s-ar putea bloca sau sufoca.
Izbucnirea Covid-19 a făcut ca lumea din mai multe țări să se auto-izoleze.

Pentru o generație care a crescut pe Internet, în care majoritatea oamenilor sunt conectati prin ecranele TV, telefoane sau laptop-uri la Netflix, Amazon Prime, HBO Go sau Hotstar, Uniunea Europeană a cerut platformelor de streaming precum Netflix să nu mai ofere conținutul lor la calitate HD, deoarece ar putea bloca Internetul. Netflix a fost de acord cu aceasta și va transmite la o calitate mai scăzută conținutul video timp de 30 de zile pentru a gestiona numărul fără precedent de utilizatori.

Ce s-ar întâmpla dacă Internetul s-ar prăbuși?
Odată ce Internetul ar dispărea, majoritatea companiilor ar înceta să mai existe! Google, Amazon, Facebook, WhatsApp, Netflix nu ar mai avea niciun motiv să funcționeze dacă nu ar fi Internet. În afară de gigantii tehnologici, orice altă companie se bazează pe Internet pentru unele sarcini, comunicare, transfer de date, etc.

Efectul ar fi dezastruos pentru bănci. Nu ar exista servicii bancare digitale, transfer online de bani, aplicații UPI, etc.

Spitalele ar putea să funcționeze, dar și acestea ar avea probleme cu recuperarea sau primirea de date noi, comunicare, trasnfer de date, interconexiuni etc.

Pentru companiile care se bazează doar pe Internet pentru publicitate ar vedea și ele o pierdere uriașă.

Cu siguranță, prăbușirea Internetului ar însemna și o prăbușire economică.

Fără informații
Există un motiv pentru care se numește IT (Tehnologia informației).

Fără Internet, întregul scop al acestui domeniu ar dispărea. Se poate spune că cei mai mulți oameni astăzi apelează la Internet pentru a obține orice informație de care au nevoie despre absolut orice subiect din lume.

Internetul se poate prăbuși cu adevărat?
Streamingul video folosește multă energie și flux de date. Chiar și într-o zi obișnuită când Internetul este lent, este probabil din cauza streamingului excesiv.

Cu toate acestea, Internetul este robust. Nu funcționează pe baza unui singur sistem. Are mai multe sisteme redundante, ceea ce îl face descentralizat și prin urmare nu se este posibilă prăbușirea simultană a tuturor sistemelor. Prăbușiri parțiale se întâmplă din când în când și sunt rezolvate în mod curent.

Deci, există foarte puține șanse ca Internetul să se prăbușească cu totul și chiar dacă s-ar întâmpla acest lucru, ar fi temporar, remediindu-se în timp util.

Sursa: www.bbc.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *