Coronavirus un test pentru industria tehnologică din China

Hong Kong a petrecut ultimele decenii alimentându-și sectorul tehnologic. Acum, în fața unei crize masive de sănătate publică, Beijing își împinge companiile tehnologice să se alăture luptei împotriva noului virus.

Giganții tehnologici din țară au răspuns cu vehicule autonome pentru a face aprovizionări pentru lucrătorii medicali, montând drone cu camere termice pentru a îmbunătăți detectarea virusului și împrumutându-și puterea de calcul pentru a ajuta la dezvoltarea unui vaccin.

Nu este clar cât de multă tehnologie poate ajuta la controlul virusului, care a infectat acum cel puțin 79.000 de oameni în întreaga lume și a ucis mai mult de 2.600, în mare parte în China continentală.

China dezvoltă cercetările clinice pentru vaccinuri și medicamente antivirale, extinde opțiunile de cumpărături online pentru zeci de milioane de oameni care stau în interior pentru a preveni răspândirea bolii.

Ministerul Chinez al Științei și Tehnologiei a solicitat ajutorul sectorului tehnologic, sugerând ca roboții, mașinile de detectare a temperaturii și dispozitivele care pot ajuta la reducerea contactului uman să fie dislocate.

Tencent (TCEHY) și-a deschis facilitățile de super-calcul – care includ mașini care pot efectua calcule mult mai rapid decât un computer obișnuit – pentru a ajuta cercetătorii la găsirea unei soluții curative. Printre participanți se află Institutul de Științe ale Vieții din Beijing și Universitatea Tsinghua.

Și Didi, cel mai mare operator de turism din China, a făcut echipă cu organizații medicale și de ajutorare pentru a permite lucrătorilor care trebuie să îndeplinească sarcini legate de analiza datelor, simularea online sau suport logistic să utilizeze gratuit serverele Didi.

Gigantul de livrare al produselor alimentare Meituan Dianping, a introdus săptămâna trecută roboți în unele dintre restaurantele partenerilor săi din Beijing, care ajută să aducă mâncare din bucătării lucrătorilor de livrare și clienților sau preiau comenzi ale acestora. Meituan vrea să extindă programul și în alte orașe, dacă are succes.

Între timp, gigantul chinez de comerț electronic JD.com (JD), a oferit recent roboți auto-conduși pentru a aduce mărfurile lucrătorilor medicali din orașul central chinez Wuhan, de unde își are originea virusul. Robotii, care seamănă cu niște vehiculele de dimensiuni mari, au livrat pachete la un spital care tratează în principal pacienții cu coronavirus.

Dronele au fost, de asemenea, folosite. Tehnologia acestora permite autorităților să scaneze mulțimi mari de oameni și să localizeze dacă cineva are nevoie de asistență medicală.

Sursa: www.cnn.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *