EnglishFrenchGermanItalianRomanianSpanish

Hackerii au datele a peste 400 de milioane de conturi ale unor site-uri pentru adulți

Detaliile a peste 412 de milioane de conturi din rețeaua Friend Finder Networks care găzduiește diverse site-uri pentru adulți au ajuns pe mâna hackerilor.

Informația se înscrie pe lista celor mai mari breșe informatice din istorie. Datele se referă la conturi create în ultimii 20 de ani, multe dintre ele fiind expirate, însă conținutul este sensibil, dat fiind că este legat de site-uri pentru adulți.

Din cele 412 milioane de conturi, 339 de milioane sunt de pe adultfriendfinder.com, peste 60 de milioane sunt de pe cams.com, iar 7 milioane de conturi sunt de pe site-ul penthouse.com.

Friend Finder Networks nu a confirmat uriașă breșă, dar spune ca va investiga. Incidentul s-a petrecut în octombrie și nu este primul de proporții care afectează rețeaua, un atac de semnificativ întâmplându-se și în 2015.

LeakedSource, compania care a dezvăluit atacul, spune că o bună parte dintre conturi nu mai sunt valide, însă parolele și alte informații confidențiale erau stocate fără nici un fel de criptare.

Dacă se va confirmă, breșa ar fi una dintre cele mai mari din istorie, depășind incidentul grav din 2013 când peste 360 de milioane de conturi MySpace au fost compromise.

Surse: PC World, Wall Street Journal, HotNews

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *