Google ne protejează de furtul telefoanelor cu Android prin FRP

Se citește în: < 1 min

Protecția de resetare la setările din fabrică vă ajută să vă păstrați datele în siguranță dacă telefonul este pierdut sau furat, așa că trebuie să ștergeți telefonul înainte de a-l vinde.

Factory Reset Protection (FRP) este o metodă de securitate care a fost concepută pentru a vă asigura că cineva nu poate doar șterge și reseta din fabrică telefonul dvs. dacă l-ați pierdut sau a fost furat.

Începând cu Android Lollipop, FRP este „standard”, iar majoritatea companiilor care fac telefoane au implementat-o ​​în propriile lor modele. Este un lucru bun – face un telefon furat mai greu de utilizat, ceea ce îl face mai puțin atrăgător pentru hoți și orice lucru care ne poate proteja datele de pe un telefon pe care l-am pierdut este binevenit.

Poate deveni o problemă dacă vindeți, faceți comerț sau chiar dați un telefon fără a-l reseta din fabrică.

Cum funcționează FRP.
Trebuie să fiți conectat cu contul „proprietar” al telefonului (cel pe care l-ați configurat) pentru a-l reseta din fabrică. Asta înseamnă că, dacă dați alcuiva telefonul, nu îl va putea reseta fără să vă contacteze. Există soluții alternative pe Internet, dar acestea tind să fie blocate aproape imediat după ce sunt descoperite. Va trebui să cunoașteti detaliile de conectare pentru ultimul cont care a fost utilizat pe telefon înainte de al reseta și doar apoi este posibil să setați un nou cont de proprietar.

Sursa: www.androidcentral.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *