De ce este acum un moment interesant pentru Bitcoin

La început, anarchocapitaliștii și libertarienii – oameni cu credințe politice în marginea societății – au adoptat Bitcoin. Apoi, au venit cei care au luat cunoștință de acesta ca un activ de investiții experimentale, profitând de volatilitatea sa și câștigând o mulțime de bani. Dar, ceva ciudat s-a întâmplat în jurul anului 2017. Oamenii obișnuiți (nu cei care lucrează în tehnologie sau activități bancare), au început să se intereseze de criptomonedă.

Bitcoin a început să fie folosit pentru a cumpăra pizza, mașini, proprietăți și locuri pentru un zbor Virgin Galactic. Muzicienii și artiștii au început să-l folosească, iar oamenii au început să tranzacționeze cu tehnologie crypto. Deodată, a devenit o senzație pe internet.

Dar de ce acum mulți oameni cred în Bitcoin atât de mult, încât au început să investească în el alături de acțiuni, obligațiuni și mărfuri tradiționale?

De ce acum este un moment deosebit de interesant pentru Bitcoin?

Originea Bitcoin
În urma prăbușirii financiare din 2008, băncile centrale din întreaga lume au ales să continue o politică monetară de relaxare cantitativă. În practică, acest lucru înseamnă că banii noi sunt tipăriți și circulați în economie, ceea ce duce la devalorizarea monedelor naționale.

Deși această politică este bine intenționată, nu funcționează întotdeauna așa cum este prevăzută și poate duce la inflație, unde prețurile bunurilor de consum cresc față de moneda devalorizată.

În mijlocul ipotecilor și planuri de salvare bancare, creatorul Bitcoin Satoshi Nakamoto a scris Bitcoin Whitepaper și a publicat într-un mic grup de „ypherpunks” prin intermediul unei liste de corespondență a criptografilor prin Internet.

Satoshi a creat Bitcoin ca răspuns direct la criza din 2008 și devalorizarea ulterioară a monedelor naționale, prin relaxarea cantitativă. Bitcoin, spre deosebire de monedele naționale, a fost proiectat pentru a avea o ofertă fixă. Cu Bitcoin, doar 21 de milioane de Bitcoins vor exista vreodată. Spre deosebire de o monedă națională, nu mai pot fi tipărite mai multe.

Bitcoin este rezistent la inflație

Bitcoin ca un avantaj rar
Oferta fixă ​​a Bitcoin se împrumută pentru o altă proprietate: penuria.

Oferta sa fixă ​​este programată să fie chiar mai scăzută decât metalele prețioase, cum ar fi Aurul, Argintul sau Platina, având un raport stoc-de-curgere mult mai mare, o măsură a ratei pentru evaluarea valorii metalelor prețioase.

Cu toate acestea, Bitcoin nu a început cu toate cele 21 de milioane de unități în circulație.

Pentru a minimiza capacitatea adoptatorilor timpurii de a proteja activul și de a încuraja oamenii să securizeze rețeaua, aceste Bitcoins sunt eliberate în timp, într-un proces cunoscut sub numele de „minerit”.

Pentru ca mineritul să valorizeze minerii în timp ce rețeaua Bitcoin crește, trebuia ca aceasta să ofere un stimulent. Acesta este motivul pentru care mineritul Bitcoin vine cu recompense.

Când minați cu succes Bitcoin, rețeaua vă recompensează cu o anumită cantitate de Bitcoin. Acest lucru are același efect ca „tipărirea de bani noi”.

Cum se leagă din nou această problemă cu penuria? O caracteristică particulară a Bitcoin este cantitatea de Bitcoin pe care o primiți atunci când efectuați cu succes un bloc, înjumătățit, la fiecare patru ani.

Aceasta înseamnă că oferta de bitcoin este redusă odată cu trecerea timpului. Interesant este că următorul eveniment la jumătate se va întâmpla săptămâna viitoare: așa că, în timp ce majoritatea monedelor naționale sunt devalorizate prin intermediul tipăririi de bani pentru a combate efectele Covid-19, Bitcoin are efectul opus, iar oferta este redusă de fapt, la evenimentul la jumătate.

Bitcoin a fost creat pentru vremuri ca acestea
Înarmat cu o înțelegere a motivului pentru care a fost creat Bitcoin și cum ar putea reacționa la climatul financiar de astăzi, sperăm că puteți înțelege mai bine actualul entuziasm care înconjoară în prezent piețele criptografice.

Bitcoin a fost inițial conceput pentru a încerca să fie rezistent în tipurile de condiții văzute după 2008. Creatorii săi au eliberat Bitcoin pentru a scoate puterea de pe băncile centralizate ale lumii moderne și pentru a oferi mai multă protecție câștigurilor obținute greu.

Cryptocurrencies, alături de Bitcoin, alimentează și un nou ecosistem economic în care persoana obișnuită este responsabilă de banii proprii și are mai multe opțiuni pentru participarea la economie.

Odată cu apariția evenimentului de înjumătățire a Bitcoin, îl vom analiza în detaliu și vom vorbi despre ce s-a întâmplat în trecut, ce ne putem aștepta de la acest eveniment la jumătate și cum va afecta viitorul nu numai al Bitcoin, dar și al altor cryptocurrencies.

Sursa: www.revolut.com; www.bitcoinblockhalf.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *