Elrond Mainnet se lansează astăzi. În Testnet a depășit 260.000 de tranzacții/sec.

Rețeaua Elrond se lansează astăzi cu o nouă aplicație DeFi și cu posibilități potrivite.

Proiectul blockchain de înaltă performanță Elrond își lansează rețeaua de astăzi, 30 iulie 2020, împreună cu o nouă aplicație DeFi (Decentralized Finance Projects), staking și o serie de funcții noi. Tokenul său ERD, a luat foc în această lună în timpul lansării mult așteptate.

Lansarea urmărește rezultatele de succes din testnet cu peste 1.500 de noduri în 29 de țări și 50 de fragmente, care rulează la viteze extrem de mari, cu un vârf de peste 260.000 de tranzacții pe secundă. Elrond își propune să atingă scalabilitatea globală pentru piețele financiare.

Nouă aplicație.
Lansarea modifică modelul economic al tokenului prin reducerea drastică a ofertei de tokenuri de la 20 de miliarde la 20 de milioane. În următorii 10 ani, rata emiterii va scădea treptat de la aproximativ 10% în primul an, până când nu se mai emit tokenuri.

Se estimează că 40.000 de utilizatori s-au înscris deja pe lista de așteptare pentru noua aplicație mobilă și web numită „Maiar” (https://maiar.com/), care va fi integrată în protocoalele DeFi cu portofel, funcții de împrumut și multe alte facilități.

Utilizatorii se pot înscrie doar cu un număr de telefon mobil și oferă funcții progresive de securitate, cum ar fi nominalizarea „gardienilor” pentru gestionarea portofelelor cu mai multe semnături.

Ce este Elrond?
Elrond este o rețea blockchain cu lățime mare de bandă, securitate ridicată și latență scăzută, care este prezentată ca o alternativă la infrastructura economică globală existentă. Acesta susține că este primul proiect care utilizează tehnologii sigure (SPoS) pentru a obține atât viteză, cât și securitate.

Este bazat pe tehnologia de scalare orizontală (sharding technology), pentru a cuprinde trei tipuri de ascuțire (types of sharding) – rețea/comunicare, tranzacție/procesare și stare/stocare – în ceea ce numește „adaptive state” pentru a obține un randament extrem de ridicat.

Reacția prețurilor ERD
Tokenul nativ al lui Elrond, ERD, s-a ridicat în această lună pe măsură ce lansarea rețelei se apropie. De la începutul lunii iulie, ERD a înregistrat o creștere în proporție de 350% pentru a atinge luni un nivel maxim de 0,029 USD.
ERD are în prezent o capitalizare de piață de 340 milioane dolari.

Odată cu reducerea ofertei de jetoane cu un factor de 10, prețurile pot continua să crească, mai ales atunci când stimulentele aplicate de burse importante, cum ar fi Bitfinex, au promis deja sprijinul pentru serviciile de participare, iar Crypto.com oferă deja o dobândă de 6% pentru depozitele pe termen scurt.

Sursa: www.elrond.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *