Samsung promite SSD-uri „care nu vor muri niciodată”

Indiferent dacă alegeți un hard disk sau un SSD pentru computer, fiecare unitate va ajunge în cele din urmă la sfârșitul vieții sale. Hard disk-urile pot dezvolta sectoare defecte, dar reușesc să continue să lucreze un timp. SSD-urile, pe de altă parte, tind să moară dar pe neașteptate. Samsung își propune să remedieze asta, în noile sale unități PCIe Gen4.

Aceste SSD-uri sunt setate să includă o nouă tehnologie Samsung fail-in-place (FIP). Tehnologia FIP face ca un dispozitiv să facă față dacă ceva nu merge bine cu unul sau mai multe cipuri NAND pe care le conține. Deci, în loc să moară, ceea ce a mai rămas din sectoarele de stocare funcționale vor continua să lucreze, deși într-o unitate care are mai puțin spațiu de stocare.

FIP merge cu un pas mai departe și reușește să scaneze și să recupereze orice daune ale datelor înainte de a le muta pe celelalte sectoare NAND care funcționează. Samsung a integrat practic recuperarea datelor în noile SSD-uri.

Deocamdată, SSD-urile cu FIP vor fi utilizate în centrele de date unde orice lucru care ajută la asigurarea integrității datelor și minimizează necesitatea de a opri stocarea va fi binevenită. Având în vedere acest lucru, Samsung lansează 19 modele de SSD sub denumirile PM1733 și PM1735.

PM1733 va fi oferit cu șase modele într-un factor U.2 de 2,5 inci care oferă un spațiu de stocare cuprins între 960 GB și 15,63 TB, precum și patru unități de tip card HHHL care oferă între 1,92 TB și 30,72 TB de stocare. Fiecare unitate este garantată pentru „one drive writes per day” (DWPD) timp de cinci ani. Unitățile PM1735 sunt mai rezistente, oferind trei DWPD timp de cinci ani, și dimensiunile de stocare ajung până la 12,8 TB. Pentru ambele modele, versiunile U.2 realizează viteze de citire secvențiale de 6.400 MB/s și scriere de 3.800 MB/s. Versiunile HHHL gestionează 8.000 MB/s și 3.800 MB/s.

Unitățile includ, de asemenea, alte două inovații software. Prima este tehnologia de virtualizare, care permite împărțirea unui singur SSD în 64 de unități mai mici, făcând spații de lucru virtuale simple și independente. Al doilea este tehnologia V-NAND de învățare a mașinilor, care „ajută la prezicerea și verificarea cu exactitate a caracteristicilor celulelor, precum și la detectarea oricărei variații între tiparele circuitului prin analiza datelor mari”. Făcând acest lucru, rezultă niveluri mult mai mari de performanță ale unităților de stocare.

Sursa: www.pcmag.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *