Un nou parteneriat Elrond cu instituțiile statului Român

Se citește în: < 1 min

ICI București va folosi blockchain-ul Elrond pentru a dezvolta piața DNS și NFT.

Cele două entități caută să îmbunătățească integrarea tehnologiilor inovatoare Web 3.0 în utilizarea de zi cu zi.
Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Informatică din România (ICI București), a anunțat, ieri 14,06,2022, că va construi o piață instituțională de token nefungibil (NFT) și un sistem de nume de domeniu (DNS) descentralizat.

Ambele servicii vor fi construite pe blockchain-ul Elrond, care este cunoscut pentru capacitatea sa de a accelera tranzacțiile prin sharding. ICI a fost fondat în 1970 și este în prezent cea mai mare instituție de cercetare sponsorizată de guvern în domeniul tehnologiei informației din România. În prezent supraveghează Registrul Național al Numelor de Domenii din România.

După cum a spus Elrond, inițiativele ar fi primele de acest fel în Uniunea Europeană. O utilizare a pieței NFT ar putea fi digitalizarea, accesarea, transferul și stocarea documentelor oficiale, actelor de proprietate sau diferitelor certificate printr-o identitate blockchain descentralizată.

Între timp, ICI încearcă să folosească cei 3.200 de validatori de rețea puternici ai Elrond pentru a depăși vulnerabilitățile de securitate ale sistemelor DNS și TLD vechi.

Adrian Victor Vevera, director general al ICI București, a comentat:

Tehnologiile web 3.0 pot transforma administrația publică și pot ajuta instituțiile și procesele acesteia să avanseze în termeni de eficiență și viteză, reducând în același timp costurile, cheltuielile generale și activitățile birocratice excesive.

Elrond susține că blockchain-ul său poate procesa până la 15.000 de tranzacții pe secundă cu o latență de șase secunde, are emisii de carbon negative și are costuri de tranzacție neglijabile.

Sursa: www.cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *