Banca centrală a României a aprobat firmei Elrond să cumpere Twispay

Scopul principal al Elrond este de a implementa licența e-money a Twispay pentru emiterea de monede stabile care pot fi utilizate în Uniunea Europeană.

Banca Națională a României a dat undă verde unei achiziții în industria blockchain, autorizând Elrond să achiziționeze o platformă de procesare a plăților.

Elrond, o firmă de blockchain axată pe aplicații distribuite, a primit aprobarea de a achiziționa instituția de monedă electronică Capital Financial Services, care acționează sub brandul Twispay.

Twispay oferă o soluție de plată internațională care acceptă mai multe valute și integrează diferite metode de plată. Firma este un membru principal al Visa și Mastercard, ceea ce înseamnă că participă direct la emiterea cardurilor. Twispay este, de asemenea, autorizată să furnizeze servicii de plată și să emită monedă electronică în conformitate cu autorizația de la Banca Națională a României și poate opera pe întreg teritoriul Spațiului Economic European.

Prin achiziționarea Twispay, Elrond face o mișcare strategică pentru a se impune ca o punte între finanțele tradiționale și industria criptomonedei. De asemenea, achiziția îl pune pe Elrond într-o poziție strategică pentru a oferi o infrastructură pentru soluții de plată mai rapide și mai ieftine.

Obiectivul principal al noii achiziții Elrond, este de a folosi licența de monedă electronică a Twispay pentru emiterea de monede stabile care pot fi utilizate în UE, atât pentru uz personal, cât și pentru afaceri, pentru plăți și transfer de valoare, precum și potențial pentru uz oficial la nivel instituțional.

Decizia emblematică a Băncii Centrale a României deschide ușa cetățenilor UE și, în curând, tuturor de pretutindeni, să beneficieze semnificativ de fluxul de valoare cu timp de decontare aproape instantaneu, la costuri de 100 de ori mai mici, cu transparență deplină și fiabilitate mai mare.

Elrond a anunțat inițial planurile de a achiziționa acest serviciu în octombrie 2021. Cele mai recente știri despre achiziție vin la scurt timp după ce Elrond, în ianuarie 2022, a achiziționat Utrust, un important furnizor de servicii de plăți cripto.

Noile achiziții își propun să joace un rol cheie în digitizarea finanțelor europene, complet descentralizate, ieftine și aproape instantanee pentru o multitudine de noi servicii financiare.

Sursa: www.cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *