EnglishFrenchGermanItalianRomanianSpanish

Tomografie totală a corpului uman în doar câteva secunde cu noul scaner EXPLORER

Un nou scaner PET/CT a produs primele imagini ale subiecților umani, oferind oamenilor de știință și medicilor noi oportunități de a trata cancerul și alte afecțiuni. EXPLORER este un scaner de tomografie cu emisie de pozitroni de sensibilitate ridicată. Este capabil să realizeze imagistica 3D a întregului corp uman în mai puțin de o secundă cu o fidelitate mult superioară echipamentelor existente până acum.

După ani de inginerie și lucrări științifice, primul model a fost în cele din urmă construit de United Imaging Healthcare din Shanghai, China.

Compania lucrează acum la comercializarea și aducerea in clinici și laboratoare de cercetare a noului scaner.

Prima lucrare a scanerului a fost efectuată la Departamentul de Medicină Nucleară al Spitalului Zhongshan din Shanghai.

Datorită eficienței ridicate, scanerul este capabil să producă imagini într-o secundă folosind o doză standard de radiații, mult mai rapid decât în ​​cazul dispozitivelor convenționale. Mai mult, pentru a ajuta la reducerea expunerii la radiații, doza poate fi redusă în detrimentul a doar câteva secunde suplimentare adăugate timpului de scanare. Și dacă calitatea optimă a imaginii este cheia, o scanare mai lungă la o doză standard va oferi rezultate impresionante.

Dezvoltatorii dispozitivului cred că vor putea fi efectuate noi studii pe întregul corp uman, care pot evalua modul în care diferite țesuturi și organe reacționează la diferiți stimuli.

Răspândirea inflamaților, impactul diferitelor tulburări și mobilitatea tumorilor ar trebui, de asemenea, să facă obiectul unei evaluări mai ușoare utilizând noua tehnologie de scanare.

Cercetatorii vor prezenta primele scanari ale persoanelor care folosesc sistemul la viitoarea conferință RSNA din Chicago.

Iată o scanare a întregului corp uman folosind EXPLORER:

Comparativ cu echipamentele cele mai performate de până acum:

Sursa: www.medgadget.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *