Microsoft renunță la browser-ul Edge și va adopta tehnologia open-source Google

Compania Microsoft își reconstruiește browser-ul Edge pe fundamente Google Chrome. Microsoft este pe urmele Opera, Baidu, Brave, etc. în adoptarea motorului de căutare Google, renunțând la tehnologia de bază din browser-ul său Edge.

Noul browser codificat Anaheim, va folosi software-ul de la Chromium, proiectul Google open-source pe care se bazează Chrome, a raportat luni compania Windows Central. Mai exact, va folosi Blink-ul Google, motorul browser-ului, cu rolul cheie de a interpreta codarea site-ului și de a-l afișa pe ecran.

Microsoft intenționează să-și împacheteze propriul software de browser în jurul unui nucleu Chromium.

Râmân încă două forțe browser independente de Chrome: Mozilla Firefox, care utilizează motorul de navigare Gecko și Safari Apple, care utilizează WebKit.

Edge, care are la bază motorul de căutare EdgeHTML, deținea puțin peste 2% din piața de browsere în noiembrie 2018, potrivit StatCounter, în timp ce Chrome a avut un total de 62%.

În același timp există schimbări și cu alte browsere. Google și-a regândit browser-ul pentru a ține pasul cu trecerea masivă de la computerele desktop la cele mobile. Apple Safari încorporează noi caracteristici de confidențialitate, iar Mozilla Firefox perfectează WebRender-ul, care ar putea face paginile web să fie afișate „dramatic” mai repede și și-a modificat abordarea de blocare a anunțurilor. Browserul Brave de asemenea, se află în mijlocul unei revizii majore privind blocarea anunțurilor.

Browserul Microsoft, Edge pentru Android, utilizează deja tehnologia browserului Google.

În septembrie 2018, Microsoft a inversat cursul abordării ostile față de browserele non-Edge de pe Windows 10, eliminând un avertisment împotriva instalării browserelor rivale.

Sursa: www.cnet.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *