Sistem Wi-Fi modular complet pentru acasă de la Linksys

Construit pentru a oferi performanţe ridicate, Velop este primul sistem Wi-Fi modular Tri-Band Mesh dedicat utilizatorilor de acasă.

Fiecare nod Velop este constituit dintr-un dispozitiv Tri-Band AC2200 ce are rol de router, extender, access point și bridge. Astfel, soluţia permite ca necesităţile actuale și viitoare ale reţelei de acasă să fie acoperite integral încă de pe acum.

Nodurile de reţea pot fi configurate separat, rapid şi simplu, prin intermediul unei aplicaţii compatibile iOS sau Android.

Conexiunea dintre terminalul mobil utilizat pentru configurare şi nodurile Velop se realizează prin Bluetooth.

Velop este disponibil în trei variante de configurare, cu unul, două sau trei noduri, şi va fi disponibil în ofertele partenerilor ELKOTech Romania începând cu luna ianuarie.

Linksys este prima companie ce combină specificaţiile Tri-Band cu avantajele tehnologiei Mesh, pentru a oferi viteze maxime de conexiune la Internet. Routerele şi range extender-ele tradiţionale, sau sistemele mesh dual-band modulare, nu garantează performanţe ridicate, viteza Wi-Fi fiind înjumătăţită atunci când se face trecerea de la un access point la altul.

Velop foloseşte tehnologia Tri-Band într-un mod dinamic pentru a determina parcursul optim de la modem și nodul principal la fiecare nod secundar, asigurând astfel viteze superioare indiferent de locaţia utilizatorului.

Algoritmul dinamic de scanare a canalelor evaluează condiţiile unice ale mediului wireless, pentru a selecta cea mai potrivită bandă: cea de 2.4 GHz sau una dintre cele două de 5 Ghz.

Velop poate opera în multiple variante de mesh şi foloseşte toate cele trei benzi de frecvenţă pentru comunicarea inter-noduri şi între acestea și client.

Combinaţia dintre tehnologiile Tri-Band şi Mesh face ca Velop să fie singurul sistem modular Whole Home Wi-Fi ce are capacitatea să transfere către dispozitivele client 100% din viteza wireless posibilă.

Aplicaţia Linksys, cunoscută anterior sub numele de Linksys Smart Wi-Fi, a fost complet regândită şi include acum un modul de instalare intuitiv şi performant, dedicat Velop.

Aplicaţia Linksys funcţionează pe dispozitive iOS şi Android şi poate fi folosită pentru a configura o gamă largă de echipamente, inclusiv gamele Max-Stream™ şi Velop.

Tehnologiile incluse în Velop, inclusiv Tri-Band MU-MIMO, asigură compatibilitatea acestui echipament cu viitoarele aplicații și servicii ce urmează să apară pe parcursul anilor următori.

Sursa: www.clubitc.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *