EnglishFrenchGermanItalianRomanianSpanish

Comisia Europeană vrea să reducă barierele la circulația datelor pe Internet

Comisia Europeană a anunțat că vrea să ia măsuri pentru reducerea barierelor care împiedică circulația datelor prin Internet în statele membre ale Uniunii Europene, startup-urile șiîntreprinderile mici și mijlocii urmând să beneficieze de viitoarele măsuri.

În prezent, UE nu valorifica la maxim potențialului pe care îl reprezintă datele și în speță, circulația lor prin mediile existente.

Pentru a îndrepta această situație, trebuie eliminate restricțiile nejustificate din calea liberei circulații a datelor la nivel transfrontalier, precum și o serie de incertitudini juridice, susține Comisia Europeană.

În Europa, fluxul de date și accesul la acestea sunt adesea împiedicate de normele privind localizarea sau de alte obstacole tehnice și juridice. Dacă dorim ca economia bazată pe date să înregistreze o creștere economică și să ducă la crearea de locuri de muncă, este necesar ca datele să fie utilizate.

La rândul ei, Elzbieta Bienkowska, comisarul pentru piața internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri, a spus că intreprinderile mici și mijlocii și startup-urile au nevoie să profite mai mult de fluxul liber al datelor prin Internet.

Pentru a valorifica la maximum datele în beneficiul economiei europene, Comisia spune că se va angaja în dialoguri structurate cu statele membre și cu părțile interesate pentru a discuta proporționalitatea restricțiilor datelor determinate de locație; va iniția, dacă este necesar și oportun, măsuri de punere în aplicare și, în cazul în care este necesar, va prezenta noi inițiative pentru a aborda restricțiile nejustificate sau disproporționate privind localizarea datelor.

De asemenea, Comisia Europeană a analizat incertitudinile juridice create de noile probleme care apar în contextul economiei bazate pe date și invită părțile interesate să își exprime punctele de vedere cu privire la posibilele răspunsuri politice și juridice în ceea ce privește accesul la date și transferul de date.

Utilizarea pe scară largă a datelor generate în mod automat care nu au caracter personal poate conduce la inovații importante, la întreprinderi nou-înființate și la noi modele de afaceri în UE.

 

Foto: www.kpcb.com

Sursa: www.startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.