Scurtmetraj clasic din anul 1896 transformat la 4K și 60fps folosind AI

Se citește în: < 1 min

YouTuberul Denis Shiryaev a folosit tehnologia AI, disponibilă publicului, pentru a transforma un scurtmetraj, cu rezoluție joasă l-a rezoluție 4K și 60 fps. Rezultatele, deși nu sunt perfecte, sunt uluitoare.

Filmul pe care Shiryaev a ales să-l prezinte este „L’Arrivée d’un train en gare de La Ciotat”, un scurtmetraj de 50 de secunde care arată o locomotivă cu aburi care intră într-o gară și a fost prezentat publicului pentru prima dată în ianuarie 1896.

Legenda spune că filmul a îngrozit atât de mult publicul – care nu a văzut niciodată o imagine în mișcare a unui tren care venea direct către ei – încât unii au urlat și au fugit. Această poveste a fost numită „Mitul fondator al cinematografiei”, iar în timp ce adevărul (sau lipsa acestuia) a acestei povești este extrem de discutabil, a făcut ca „L’Arrivée d’un train” să fie un candidat perfect pentru acest experiment.

Iată cele două versiuni:

Pentru a obține acest lucru, s-au folosit două programe: DAIN Google și AI Gigapixel Topaz Labs. Gigapixel AI a fost folosit pentru a îmbunătăți video-ul cu rezoluție până la 4K, în timp ce DAIN era folosit pentru a crea și insera cadre unde nu existau înainte, crescând FPS-ul video la 60.

După cum am menționat, rezultatele nu sunt perfecte. Există câteva artefacte caracteristice de „netezire” și ciudate, atât în ​​imaginea de ansamblu, cât și în mișcare, ambele destul de tipice ale interpolării la această scală, dar pentru majoritatea oamenilor – și pe majoritatea dispozitivelor – efectul poate părea o magie pură.

Sursa: www.petapixel.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *