Kremlinul forțează Twitter și Facebook să stocheze datele la nivel local

Săptămâna trecută, o instanță din Moscova a amendat Twitter-ul și Facebook-ul pentru nerespectarea cerințelor de localizare a datelor, reguli care obligă compania să stocheze date despre cetățenii ruși din punct de vedere geografic în limitele rusești. Roskomnadzor, autoritatea de reglementare a Rusiei, a declarat că, companiile vor continua să fie amendate dacă nu se vor conforma în viitorul apropiat.

Depozitarea necesară a datelor într-o anumită locație pare a fi coșmarul anti-internet al unui guvern autoritar, dar, acest lucru este și în asentimentul, guvernelelor de la New Delhi, Washington și Beijing, care impun reguli privind stocarea locală a informațiilor digitale.

Aceste reglementări datează de la data intrării în vigoare a unei legi din 2015 care solicita păstrarea informațiilor rușilor în țară. Ultimele amenzi reprezintă sancțiuni crescute pe care guvernul rus le-a adoptat la sfârșitul anului trecut, pe baza acestei legislații, pentru firmele care nu se conformează.

Ideea de localizarea datelor este în creștere globală și, în multe cazuri, amenință să submineze în continuare fluxul relativ liber de date de care s-a bucurat pe Internetul global de zeci de ani. Prin urmare, cazul recent din Rusia, precum și alte apăsări de pe tot globul, ar trebui să fie o lecție: aceste eforturi nu vin fără provocări și respingere și, cu siguranță, nu vin fără costuri foarte mari.

Sursa: www.euronews.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *