EnglishFrenchGermanItalianRomanianSpanish

PayPal, Tesla și acum sistem digital de conectare la creierului uman

Sistemul de plăți PayPal, autoturismul electric Tesla, sunt doar câteva dintre realizările remarcabile care au schimbat lumea de azi și de mâine, ale cunoscutului Elon Musk, care acum lucrează la un nou proiect, un sistem de conectare a creierului uman cu o interfață IT, prin crearea unor dispozitive de dimensiunea unui micron.

Musk vrea să aducă pe piață un produs care să ajute oamenii cu leziuni severe ale creierelor, în urma unor atacuri cerebrale, leziuni canceroase sau a altor afecțiuni grave.

Acest lucru fiind primul pas în implementarea, respectiv testarea tehnologiei, înaintea celor ce vor urma, cel de educație sau cel de perfecționare digitală a informațiilor din creierul uman, care în scurt timp va fi depășit de complexitatea și inteligența „mașinilor” din jur…

„Inteligența artificială și învățarea mașinilor vor crea computere atât de sofisticate încât oamenii vor avea nevoie să își implanteze rețele neuronale în creiere pentru a ține pasul”, a afirmat Musk.

Ar putea fi nevoie de circa 8-10 ani până când această tehnologie să poată fi folosită fără riscuri, pentru oameni fără dizabilități. Perioada depinde însă de aprobarea de către autoritățile de reglementare și de cât de bine vor funcționa dispozitivele pentru persoanele cu dizabilități.

Poate asta va deveni soluția echilibrului intelectual al omenirii, ajutorul celor care trăiesc azi într-o lume neaparținând civilizației dar și a unora aparținând ei… (toate acestea, în contradicție cu faptul că nimeni nu a investit niciodată pentru un astfel de echilibru… dar cine știe, poate, cei care ne susțin, conduc și exploatează, au trecut la un nivel superior…).

Sursa: Reuters

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.