Pastila ingerabilă care poate fi controlată fără fir, prin comenzi date din smartphone

Cercetătorii de la MIT, Draper & Brigham și Women’s Hospital au proiectat o capsulă ingerabilă care poate fi controlată utilizând tehnologia fără fir, Bluetooth. Capsula, poate fi personalizată pentru a furniza medicamente, pentru a simți condițiile de mediu sau ambele, poate locui în stomac timp de cel puțin o lună, transmite informații și răspunde la instrucțiunile de pe smartphone-ul utilizatorilor.

Capsulele sunt fabricate folosind tehnologia de imprimare 3D și vor putea fi utilizate pentru a furniza medicamente, pentru a trata o varietate de boli, în special în cazurile în care medicamentele trebuie luate pe o perioadă lungă de timp. De asemenea, acestea ar putea fi concepute pentru a detecta infecții, reacții alergice sau alte evenimente și apoi eliberază un medicament ca răspuns.

Aceste dispozitive ar putea fi, de asemenea, utilizate pentru a comunica cu alte dispozitive medicale portabile și implantabile, care ar putea colecta informații care să fie comunicate pacientului sau medicului prin smartphone.

În ultimii ani, cercetătorii au lucrat la o varietate de senzori ingerabili și capsule de administrare a medicamentelor, care vor fi utile pentru livrarea pe termen lung a medicamentelor care, în prezent, trebuie injectate. De asemenea, pacienții, ar putea fi ajutați să mențină regimurile stricte de dozare necesare.

În ultimul lor studiu, cercetătorii au propus să combine multe dintre caracteristicile pe care le-au dezvoltat anterior. În 2016, cercetătorii au proiectat o capsulă în formă de stea cu șase brațe care se îndoaie înainte de ingerare, fiind învelite într-o capsulă netedă. După ce a fost înghițită, capsula se dizolvă și brațele se extind, permițând dispozitivului să stea în stomac. În mod similar, noul dispozitiv se desface în formă Y după ce a fost înghițit. Acest lucru permite dispozitivului să rămână în stomac timp de aproximativ o lună, înainte de a se rupe în bucăți mai mici și de a trece prin tractul digestiv.

Capsula include patru compartimente care pot fi încărcate cu diferite medicamente care pot fi ambalate în polimeri care le permit să se elibereze treptat pe parcursul mai multor zile. Cercetătorii anticipeaza, de asemenea, ca ar putea proiecta compartimentele care să fie deschise de la distanță prin intermediul comunicației Bluetooth wireless.

Dispozitivul poate purta, de asemenea, senzori care monitorizează mediul gastric și transmite informații prin intermediul unui semnal. În lucrările anterioare, cercetătorii au proiectat senzori care pot detecta semne vitale, cum ar fi frecvența cardiacă și rata de respirație. În această lucrare, ei au demonstrat că capsula poate fi utilizată pentru monitorizarea temperaturii și transmiterea informațiilor direct către un telefon inteligent în limitele brațului și nu de la distanțe mai mari. Autoizolarea puterii semnalului wireless în spațiul fizic al utilizatorului ar putea proteja dispozitivul de conexiunile nedorite, oferind o izolare fizică pentru o securitate suplimentară și o protecție a vieții private.

Pentru a permite fabricarea tuturor acestor elemente complexe, cercetătorii au decis să imprime capsulele 3D. Această abordare le-a permis să încorporeze cu ușurință toate componentele transportate de capsule și să construiască capsula din straturi alternante de polimeri rigizi și flexibili, care îi ajută să reziste mediului acid al stomacului.

Se vor putea crea astfel de capsule ingerabile personalizate în care perioada de rezidență gastrică să poate fi adaptată pe baza unei aplicații medicale specifice, ceea ce ar putea duce la o diagnosticare personalizată și un tratament care să fie accesibil pe scară largă.

Sursa: www.sciencedaily.com

Un mesaj despre “Pastila ingerabilă care poate fi controlată fără fir, prin comenzi date din smartphone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *