LSEV prima masină electrică printată 3D este pregătită pentru producția de serie

Mașinile pe care le vom conduce se schimbă, în capacitățile lor, în modul în care sunt făcute și cum arată. Autovehiculele autonome încep să apară pe drumuri, iar din ce în ce mai multe mașini se fabrică cu piese imprimate 3D. Mașinile electrice și hibride devin din ce în ce mai accesibile și mai numeroase. În cele din urmă, este posibil să ne uităm la autostrăzi pline de autoturisme tipărite 3D, electrice, autonome – mai sigure, mai ecologice și personalizabile.

LSEV are două din trei – nu este autonom, dar este imprimat 3D și electric. În mare parte imprimată 3D, mașina cu două locuri a producătorul italian XEV, are toate părțile sale vizibile imprimate 3D, cu excepția șasiului, a scaunelor și a sticlei. Masina a fost dezvoltată în colaborare cu Polymaker, responsabil cu cercetarea și dezvoltarea materialului utilizat pentru imprimarea 3D. Utilizarea tipăririi 3D a permis producătorilor să reducă numărul de piese din mașină de la peste 2.000 la 57, în timp ce timpul de cercetare și dezvoltare a fost scurtat cu două treimi. Costurile de fabricație au fost, de asemenea, reduse cu peste 70% în comparație cu un vehicul fabricat în mod tradițional.

„Procesul de cercetare și dezvoltare a unui model de mașină durează în mod convențional 3-5 ani, însă la mașinile tipărite 3D, doar 3-12 luni”, a declarat Luo Xiaofan, fondator și CEO al Polymaker.

LSEV este, de asemenea, mult mai usoară decât mașinile, convențional fabricate, cu dimensiuni asemănătoare – aproximativ 450 de kilograme, spre deosebire de o tonă sau mai mult.

Timpi aproximativi de imprimare 3D pentru diferite componente

Spre deosebire de alte mașini tipărite 3D, LSEV poate și va fi produs în masă. Mașina a primit deja, 7000 de precomenzi, inclusiv de la organizații precum Poșta Națională Italiană și compania de închirieri auto ARVAL. Post Service spune că dorește să folosească LSEV ca vehicul de livrare „Last Mile”. Numărul redus de locuri lăsă mai mult spațiu pentru depozitare, iar poziția înaltă a scaunului șoferului facilitează accesul și ieșirea din mașină.

XEV intenționează să realizeze o mică producție la sfârșitul acestui an, cu LSEV disponibil până în aprilie 2019. În cele din urmă, compania dorește să ofere clienților mai multe opțiuni de personalizare și mașina va fi supusă unor îmbunătățiri continue bazate pe feedback-ul pieței.

Nivelul de interes arată că mulți oameni sunt pregătiți pentru mașini cu motor alternativ, precum și pentru cele imprimate 3D. Mașinile tipărite 3D chiar și în variante cu combustibil convențional sunt mai ecologice și mai economice, deoarece greutatea mai mică reduce foarte mult cantitatea de combustibil necesară și reduce emisiile.

Judecând după buna primire și numărul de precomenzi, LSEV va fi așteptată cu nerăbdare.

Sursa: www.3dprint.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *