EnglishFrenchGermanItalianRomanianSpanish

Intel a brevetat Bitcoin Mining Chip Accelerator

Intel a depus un brevet pentru un accelerator hardware Bitcoin (BTC) care ar reduce în mod drastic cantitatea de energie electrică folosită pentru a mina criptomonede.

Produsul este descris în brevet ca „un sistem care implementează un accelerator hardware Bitcoin care poate include un nucleu de procesor și un accelerator hardware cuplat la miezul procesorului”. Intel explică faptul că acceleratorul hardware este proiectat pentru minerit de bitcoin, și că acesta „poate include un prim bloc de calcul, inclusiv un datapath pentru mesajul digest”, precum și „un al doilea bloc de calcul”.

Reducerea masivă a consumului de energie electrică poate fi rezolvată, prin „optimizarea căilor critice în mesajul intensiv de calcul și a căilor de date ale planificatorului de calcul”, rezultând „timp suplimentar” care poate „reduce capacitatea de comutare și tensiunea de alimentare” pentru a realiza o îmbunătățire a puterii consumate cu 35%.

Mineritul de cryptomonedă utilizează cantități uriașe de energie electrică pentru a rezolva algoritmii necesari. Unii critici ai criptomonedei numind minieritul de „bitcoin” un „dezastru ecologic”.

Din cauza cantității mari de energie utilizată și implicit a costului ridicat al acestei operațiuni, mineritul de Bitcoins poate fi un efort foarte costisitor. În unele cazuri, costul de generare al Bitcoin-ului poate să depășească valoarea lui.

Aceasta nu este prima investiție a Intel în bitcoin și blockchain. Anul trecut Intel a colaborat cu PokitDok, un furnizor de servicii de tranzacții în domeniul sănătății și o firmă de dezvoltare software pentru a dezvolta modalități de utilizare a tehnologiei Blockchain în industria medicală. Intel a anunțat, de asemenea, că va colabora cu firma Tencent pentru mass-media și tehnologia chineză pentru a lucra la soluția Blockchain pentru internetul obiectelor (IoT).

Companiile chineze domină în prezent piața de minerit a criptomonedelor. Companiile deseori operează în zone regionale, profitând de costurile reduse ale electricității de acolo. Cu toate acestea, regulamentul guvernamental încearcă să închidă unele companii din cauza preocupărilor legate de mediu.

Invenția Intel ar putea redeschide posibilitatea succesului financiar al operațiunilor de minerit de cryptomonedă. „Odată ce această nouă tehnologie Intel, va fi lansată pe piață, mai mulți oameni vor fi din nou interesați de minerit, reducând valoarea de piață a monedelor și găsind un nou echilibru raportat la costurile cu energia electrică.”

Sursa: www.interestingengineering.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.