Facebook lucrează la încă un proiect care va aduce SF-ul în realitate…

Facebook F8 este o conferință anuală organizată de Facebook, destinată dezvoltatorilor și antreprenorilor care construiesc produse și servicii în jurul site-ului Facebook. A fost găzduită în San Francisco, California până în 2016 și acum în San Jose, în Silicon Valley.

Evenimentul a debutat cu un discurs al fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, urmat de diferite sesiuni de breakout care s-au concentrat pe subiecte specifice.

Facebook a trasat un plan pentru 10 ani bazat în principal pe inteligență artificială și tehnologii de realitate augmentată orientate în trei direcții (informare, gaming într-o altă dimensiune, și mai ales reunirea oamenilor într-o realitate virtuală augmentată și nu îndepărtarea lor așa cum a făcut-o actuala formă de socializare în care cei alăturați sunt tot mai aproape doar de cei îndepărtați cu care comunică în detrimentul atenției pentru cei de lângă…). Detalii prezentate de fondatorul Facebook pot fi vizionate aici.

La F8 s-a dezvăluit, printre multe altele, un proiect ambițios prin care gândurile noastre ar putea fi decodate și transformate în mesaje scrise, implementare tehnologică ce ar putea dura câțiva ani.

„Lucrăm la un sistem care să te ajute să tastezi doar cu ajutorul creierului, la o viteză de cinci ori mai mare decât poți tasta în prezent pe un smartphone”, a spus Regina Dugan, șefa laboratorului de cercetări hardware al companiei.

Obiectivul Facebook este de a crea un sistem capabil să decodeze cuvintele din partea creierului responsabilă cu limbajul și să le transcrie direct pe un computer, la viteza de 100 de cuvinte/minut.

Sursa: www.fbf8.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *