EnglishFrenchGermanItalianRomanianSpanish

Comisia Federală de Comunicații FCC a aprobat primul încărcător fără fir

Transmițătorul WattUp Mid Field va putea încărca bateriile dispozitivelor noastre, de la 3 metri distanță.

Transmițătorul convertește energia electrică în frecvențe radio, apoi transmite energia către dispozitivele din apropiere echipate cu un receptor corespunzător. Această metodă diferă de inducția rezonantă pe care cunoscutul sistem de încărcare Pi wireless se bazează, și oferă o libertate mai mare decât încărcătoarele Belkin și Mophie care necesită un contact fizic cu dispozitivul.

WattUp poate încărca simultan mai multe dispozitive și funcționează pe orice marcă/tip, de la telefoane și tablete până la tastaturi și mouse-uri etc., atâta timp cât sunt echipate cu receptorul potrivit. În plus, ecosistemul WattUp este – manufacturer-agnostic – ca și WiFi de exemplu – ceea ce înseamnă că veți putea încărca, de exemplu, telefonul Samsung chiar dacă emițătorul este produs de Sony sau de Apple.

Energous compania care a reușit acreditarea sistemului la FCC, nu dispune încă de dispozitive pentru vânzarea cu amănuntul, dar intenționează să demonstreze noua tehnologie la CES 2018, care se va desfășura în perioada 9-12 mai în Las Vegas.

Sursa: www.engadget.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.