Adobe ucide oficial Flash până la sfârșitul anului 2020

Se citește în: < 1 min

Sfârșitul altei ere este aproape.

Adobe a anunțat intenția de a opri în mod oficial Flash Player. Acesta va înceta să se actualizeze și să fie distribuit la sfârșitul anului 2020.

Justificarea anunțului făcut de companie este că „standardele open-source precum HTML5, WebGL și WebAssembly s-au maturizat în ultimii ani. Ele oferă acum multe dintre funcționalitățile pe care pluginurile Flash le-au pionierat devenind o alternativă viabilă pentru conținutul web”.

Astăzi, majoritatea furnizorilor de browsere integrează capabilitățile furnizate odată de aceste pluginuri.

Vestea este că, plugin-ul care în 2015 a fost considerat „cel mai frecvent utilizat produs” al site-urilor web pentru a rula clipuri video, animații și conținut similar, nu va mai primi versiuni noi mobile ale Flash, însă va fi sprijinit în continuare până în 2020.

În timp ce clienții și partenerii își vor face planuri de migrare, compania intenționează să emită corecții de securitate în mod regulat, să mențină compatibilitatea cu sistemele de operare, browser-ele și să adauge noi caracteristici și capabilități, după cum va fi necesar.

Adobe a adăugat că va colabora cu parteneri precum Apple, Facebook, Google, Microsoft și Mozilla pentru a „menține securitatea și compatibilitatea conținutului Flash”. Aceste companii lucrează deja la tranziția către noi soluții descrise mai sus.

Sursa: www.pcmag.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *