Zece ani de iPhone: Telefonul care a schimbat totul

Se citește în: 2 min

„Noi îl numim iPhone.” Sunt cuvintele cu care fondatorul Apple, Steve Jobs la 9 ianuarie 2007, la Macworld Conference, cu un telefon apărând în mână, le rostea.

Telefon, care a revoluționat piața mondială de telefonie mobilă. IPhone-ul a fost un best-seller și a făcut din Apple una dintre cele mai valoroase companii din lume.

În cei zece ani de existență, mai mult de un miliard de iPhone-uri au fost vândute.

Pentru viitor rămâne de văzut dacă Apple va mai putea oferi inovații reale, cum au fost iPod, iPhone și iPad care, din păcate, după moartea lui Steve Jobs, au stagnat. Jobs a murit la 5 octombrie 2011, o zi după ce Tim Cook, a introdus iPhone 4S, într-o manieră vizibil ponosită…

Strict economic, bilanțul succesorului lui Jobs, Cook este impresionant.

Un salt la avut în special cu versiunea 6, iPhone. La fel, în 2014, a crescut vertiginos odată cu introducerea unor modele noi, vânzările iPhone au crescut cu 46 % însumând aproximativ 74,5 milioane de unități.

În 2015 Apple a reușit de asemenea într-o piață smartphone înfrânată.

Anul trecut, pentru prima dată de la lansarea lui, vânzările iPhone, au scăzut. Criticii se îndoiesc că puținele noutăți aduse de iPhone 7, vor fi de ajuns pentru a inversa această tendință.

Rămâne de văzut dacă Apple va mai avea forța și pe viitor pentru a inova și a se reimpune lumii tech.

 

Foto: Apple

Sursa: www.krone.at

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *