www.donez450.ro prima platformă online a donatorilor de sânge din România

www.donez450.ro a adunat, în circa o lună de funcționare, peste 800 de persoane, în special tineri, care sunt dispuși să doneze sânge atunci când e nevoie de grupa lor sanguină.

Inițiatorul aplicației, Roxana Sălăgean, președinte al Asociației Soft for Life, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că platforma nu este doar o bază de date cu cei care vor să doneze, ci și una de educare și de informare.

„Platforma are două componente: comunitatea donatorilor, care își creează cont în aplicație confirmând astfel că vor să primească notificări despre necesarul de sânge, și partea dedicată centrelor de transfuzii, care pot vedea statistici pe grupele sanguine a celor înscriși în aplicație și vor putea trimite apeluri la donare sau mesaje informative. Notificările se trimit axate pe grupele de sânge de care este nevoie, astfel încât un utilizator va primi notificarea doar dacă aceasta se adresează grupei sanguine pe care și-a setat-o. Suntem foarte bucuroși că CRTS Cluj a avut deschiderea spre această inițiativă de responsabilitate socială exclusiv clujeană și că am găsit în OSM Cluj și Lions Genesis Cluj-Napoca partenerii cu ajutorul cărora donez450 a ajuns la un nou nivel”, a menționat Roxana Sălăgean.

Ea a mai spus că ținta pentru acest an e ca aplicația să adune 4.000 de utilizatori înscriși.

Directorul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină (CRTS) Cluj, Adriana Sime, a apreciat activitatea derulată în proiect și a subliniat că platforma donez450.ro și Registrul electronic al donatorilor de sânge și componente sanguine sunt proiecte diferite. Între cele două proiecte nu există transfer de date. Informațiile cuprinse în registrul electronic sunt cu caracter confidențial și nu sunt divulgate”, a explicat Adriana Sime.

Președintele Lions Genesis Cluj-Napoca, Cristina Corpodean, a declarat, în aceeași conferință de presă, că platforma poate fi răspunsul la o problemă națională.

„Prin aplicația donez450 ne adresăm donatorilor activi din România, existenți și cu potențial și oferim suport în procesul de donare prin notificări prin e-mail și prin sms, în funcție de nevoile de sânge din centrele de donare”, a menționat Cristina Corpodean.

Alexandru Sîrbu, reprezentantul Organizației Studenților Mediciniști (OSM) Cluj, a afirmat că platforma este un exemplu care trebuie dezvoltat la nivel național.

Sursa: www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *