VLC a trecut la un nou nivel… Chromecast, 8K, 360 grade…

Echipa din spatele player-ului video open source VLC a lansat vineri o nouă versiune cu facilități majore. VLC 3.0 adaugă suport pentru Chromecast atât pentru versiunile mobile cât și pentru desktop, precum și posibilitatea de a reda fișiere video HDR și 8K, precum și video de 360 ​​de grade.

VLC este de mult timp cunoscut pentru capacitatea sa de a reda aproape orice fișier media, iar noua versiune adaugă suport pentru o mare varietate de formate și tehnologii video suplimentare.

Software-ul folosește, de asemenea, cipurile unui computer sau telefon pentru decodarea hardware a fișierelor video 4K și 8K, ceea ce face ca redarea acestor clipuri video de înaltă rezoluție să fie mult mai „netedă”.

Dezvoltatorii VLC susțin că resursele hardware necesare ca aplicația lor să ruleze în condiții optime sunt inferioare resurselor necesare altor aplicații similare, fapt ce face posibilă menținearea în continuare, în anumite limite, a compatibilității aplicației cu sisteme hardware și software mai vechi.

Poate că cea mai importantă actualizare este adăugarea Chromecast-ului, VLC 3.0 acceptând distribuirea de stream de pe Android, Mac și Windows (suportul distribuției pentru iOS va fi adăugat în următoarele săptămâni).

Informații detaliate/oficiale sunt aici.

Sursa: www.variety.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *