Sony anunță noul concept propriu de mașină electrică la CES 2020

Sony a surprins participanții la show-ul tehnologic CES dezvăluind o mașină electrică denumită Vision S. Vehiculul este un prototip conceput pentru a afișa senzorii firmei și tehnologiile de divertisment în mașină.

Tabloul de bord este flancat de un ecran panoramic ultra-larg „pentru a conduce informații și divertisment”.

Cu toate acestea, Sony nu a indicat că are vreun plan să vândă mașina publicului. „Vom accelera eforturile noastre de a contribui la viitorul mobilității”, a declarat directorul executiv Sony, Kenichiro Yoshida, în timp ce a dezvăluit surpriza.

Printre caracteristicile interne ale mașinii se numără tehnologia de detectare și recunoaștere a ocupanțiilor vehiculului, pentru a permite controlul gestual al sistemelor de divertisment.

În total, Sony a inclus 33 de senzori în prototipul Vision S. Firma japoneză este cunoscută deja pentru că a dezvoltat senzori de imagine care pot fi folosiți pentru a analiza drumul din fața unui vehicului. O astfel de tehnologie poate ajuta sistemele de conducere asistată în vehiculele viitoare, ajutând să decidă când să acționeze frânele sau să regleze direcția. Astfel conducerea asistată va putea fi la fel de utilă, în unele moduri ca și conducerea autonomă.

Sursa: www.bbc.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *