EnglishFrenchGermanItalianRomanianSpanish

Primul centru pentru cercetare și dezvoltare în domeniul roboților autonomi din România

Teamnet Group împreună cu AFT Design, vor operaționaliza, la începutul anului 2017, primul centru din România de cercetare și producție a sistemelor autonome. “Autonomous R&D Center” reprezintă prima inițiativă de acest tip din țară și una dintre cele mai importante din Centrul și Estul Europei.

În centrul de cercetare se vor realiza trei tipuri de roboți autonomi: aeronave fără pilot, într-o primă etapă, urmând a fi planificată pentru următorii ani și realizarea de sisteme terestre și navale.

Centrul va asigura dezvoltarea produselor de la stadiul de prototip și serie zero la producții de serie.

Teamnet investește anual 10% din cifra de afaceri în proiecte de cercetare și dezvoltare.

Potrivit Gartner, în termeni de tendințe, sistemele autonome se află în prezent în zona de “inovație”, fiind estimat ca platoul de productivitate să fie atins până în 2020.

La nivel global, numărul aeronavelor fără pilot folosite de către companii mari și foarte mari este estimat să depășească 800.000 în anul 2021, de aproape opt ori mai mult decât nivelul acestui an, conform unui studiu realizat de Business Insider (BI) Intelligence. Conform aceluiași raport BI, industria UAV va depăși 10 miliarde de euro în următorii cinci ani.

Sursa: www.clubitc.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *