Prima casă realizată cu un printer 3D, în 24 de ore, la doar 11.000 usd

Prima casă tipărită utilizând tehnologia mobilă de imprimare 3D a fost construită în orașul Stupino, regiunea Moscova, Russia. Companiile de Apis Cor și PIK au finalizat cu succes acest proiect în decembrie în 2016.

Construcția a avut loc la o instalație de testare a companiei Apis Cor, la fabrica de beton aerat Stupino. Imprimarea pereților, a pereților despărțitori și acoperișul, s-au făcut în mai puțin de o zi: timpul de imprimare fiind de 24 de ore.

Clădirea imprimată are o suprafață de 38 mp.

Pentru prima dată în practica construcțiilor o casă a fost realizată ca un întreg, nu asamblată din panouri sau elemente pre-imprimate.

Designul ales, cu un singur etaj, în forma prezentată, este destul de neobișnuit, însă acest proiect a fost selectat în mod special, unul dintre scopurile principale fiind acela de a demonstra flexibilitatea echipamentelor și diversitatea formelor disponibile. Casa poate fi de orice formă, inclusiv pătrată familiară, deoarece tehnologia nu are restricții în acest sens, cu excepția legilor fizicii.

Toate acestea înseamnă că e timpul să vorbim despre un nou potențial fantastic de soluții arhitecturale.

Casa a fost construită în cea mai rece perioada a anului, iarna adăugând complexitate participanților la proiect, deoarece utilizarea amestecul de beton, folosit la imprimare ca „cerneală”, este posibil numai la temperaturi de peste 5° C, deși, echipamentul în sine este capabil să funcționeze la temperaturi de până la -35° C. Problema a fost rezolvată prin crearea unui cort în care s-a realizat temperatura necesară.

În scurt timp, folosind materiale noi, cum ar fi geopolymer, va fi posibilă imprimarea caselor, în orice moment al anului.

O trăsătură distinctivă a imprimantei este design-ul său, care amintește de macara turn, permițând imprimantei să execute procesul de imprimare, atât în interiorul cât și în afara clădirii.

Imprimanta are o dimensiune relativ mică, este ușor de transportat și nu necesită o pregătire îndelungată înainte de începerea lucrărilor, deoarece are un sistem de aliniere și stabilizare automată.

Costul construcției tipărite s-a ridicat la 10.134 usd, care reprezintă aproximativ 275 usd pe metru pătrat. Acest cost include toate lucrările pe care le necesită o casă completă: lucrările și materialele utilizate pentru construcția fundației, acoperișului, finisajelor exterioare și interioare, izolației termice a pereților, ferestrele, pardoselile și tavanele.

Luând în considerare faptul că partenerii (PIK COMPANIES GROUP, SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD, TECHNONICOL CORPORATION, BITEX REIBEPUTZ COMPANY și FABRIKA OKON COMPANY) au furnizat materiale de cea mai înaltă calitate, și construcția în sine are o formă deosebită, iar calitatea execuției este intangibilă în varianta costrucțiilor clasice, prețul este imbatabil la ora actuală.

Sursa: www.apis-cor.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *