Prima cameră DSLM cu video 4K 60p/50p și 4K 30p 4:2:2 la 10 biți și 6K photo

Panasonic a lansat camera LUMIX GH5, cel mai nou model de top al camerelor DSLM LUMIX G, bazat pe standardul de sistem Micro Four Thirds. Noua cameră furnizează performanță hibridă avansată pentru fotografii pasionați și cameramanii profesioniști care doresc să captureze momente unice cu 4K 60p/50p și 6K PHOTO.

Depășind toate standardele actuale ale camerelor mirrorless, acest nou produs determină seria LUMIX GH să atingă noi performanțe unice. Bazându-se pe o serie de tehnologii inovatoare pentru calitatea imaginii precum și pe sensibilitate și performanță într-o carcasă incredibil de mică, noua cameră LUMIX GH5 deschide calea către o nouă etapă a culturii fotografice și cinematografice.

Camera LUMIX GH5 poate realiza imagini de înaltă calitate, redând fidel detalii din realitate printr-o rezoluție extremă și o reproducere a culorilor excelentă. În comparație cu camera GH4, noul său senzor digital LIVE MOS mărește numărul de pixeli cu 25%, de la 16,05 la 20,3 megapixeli, eliminând concomitent filtrul trece-jos.

Camera este prevăzută și cu un nou procesor de imagine Venus Engine, care oferă o calitate ridicată mai ales în „expresia naturală a texturii”.

Seria LUMIX GH a creat senzație la nivelul industriei, atingând o performanță uimitoare la înregistrarea imaginilor video, încorporând funcții avansate care răspund cerințelor standardelor profesionale de calitate.

Cu LUMIX GH5, viteza de citire a semnalului a fost accelerată, fiind cu până 1,7 ori mai mare în noul senzor digital Live MOS, iar noul procesor Venus Engine le analizează cu o viteză de până la 1,3 ori mai mare.

Utilizatorii pot alege cu ușurință unul din formatele MOV, MP4, AVCHD Progressive și AVCHD, la o varietate de frecvențe de cadre, fără vreo limitare de timp de înregistrare pentru video FHD și 4K. Utilizatorii profesioniști care lucrează în alte standarde pot seta frecvența de sistem la 59,94 Hz (23,98 Hz), 50,00 Hz sau 24,00 Hz.

Camera LUMIX GH5 este prevăzută cu noile tehnologii DFD (adâncime de defocalizare) și Contrast AF (focalizare automată prin contrast), care nu doar calculează distanța până la subiect, evaluând două imagini cu niveluri diferite de claritate, ci și analizează în detaliu forma, dimensiunea, chiar și mișcarea subiectului. Grație noului Venus Engine, timpul de măsurare a distanței față de subiect este de 6 ori mai rapid, iar distanța este descompusă în planuri și adâncime de 2 ori mai repede.

Noua funcție 6K PHOTO a camerei LUMIX GH5 face posibilă capturarea momentelor unice la o rată de cadre de 30 fps, extrăgând cadrul cu cel mai bun moment din fișierul rafală 6K (cu aspect 3:2 sau 4:3) pentru a-l salva ca echivalentul unei fotografii de înaltă rezoluție, de aproximativ 18 megapixeli.

Pentru a fi suficient de rezistentă în cele mai dificile condiții, structura principală a camerei LUMIX GH5 este compusă dintr-un șasiu fabricat în totalitate din aliaj de magneziu turnat sub presiune. Construcția rigidă și etanșarea fiecărei îmbinări, a fiecărui buton nu asigură doar rezistența camerei la praf/stropi, ci și la temperaturi foarte scăzute, de până la -10 grade Celsius.

Camera LUMIX GH5 este prevăzută cu un locaș dublu pentru card de memorie SD, compatibil cu UHS-II de înaltă viteză și capacitate ridicată, pentru prima dată la camerele digitale LUMIX.

Declanșatorul este garantat pentru aproximativ 200.000 de fotografii.

Alte funcții și caracteristici:

  • camera LUMIX GH5 integrează conectivitatea Bluetooth 4.2 și Wi-Fi® 5GHz (IEEE 802.11ac) pentru a oferi o experiență de înregistrare mai flexibilă și transmiterea instantanee a imaginilor datorită operării ușoare;
  • camera LUMIX GH5 este compatibilă cu noul grip cu acumulator suplimentar DMW-BGGH5;
  • adaptorul pentru microfon DMW-XLR1, disponibil opțional, este un adaptor pentru microfon XLR, destinat înregistrării sunetului stereo de înaltă calitate;
  • pentru economisirea energiei, camera intră automat în modul inactiv după ce senzorul LVF nu mai detectează ochiul.

 

Foto: www.photoscala.de

Sursa: www.clubitc.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *