Microsoft vs. Samsung în lupta pentru substituirea PC-urilor desktop…

Comparația între Samsung DeX și Microsoft Continuum în viziunea experțiilor, încearcă un răspuns la întrebările pe care și le pune toată lumea și anume în ce măsură sistemul de andocare Samsung DeX pentru Galaxy S8 are elemente în comun cu dock-urile ce suportă Microsoft Continuum și care dintre ele se va impune în lupta pentru înlocuirea sistemelor desktop cu smartphone-ul.

Răspunsul vine de la unul dintre cei mai respectați redactori din zona Windows Mobile, Steve Litchfield, care insistă că aceste soluții sunt clar diferitede PC-urile desktop.

Practic, DeX e o modalitate de a aduce aplicațiile stock Android și pe cele de la Microsoft pentru Android pe un ecran mare și de a interacționa cu ele cu mouse și tastatura.

Un plus este utilizarea multi window în acel mediu.

Trebuie însă, reținut, că aplicațiile rămân cele clasice Android și nu capătă extra funcționalități peste noapte, deci pretenția de a înlocui un desktop, momentan, e cam mare.

În schimb, aplicaţiile Universal Windows Platform care rulează prin Continuum sunt aceleași care rulează şi pe ecranul telefonului, tabletei, desktopului, laptopulului, pe Xbox sau Hololens.

E drept că soluții precum Word sau Excel arată similar pe DeX și via Continuum, dar când trecem la chestiuni mai complicate, gadget-ul Samsung nu mai ține pasul.

Acele aplicații folosite în Continuum sunt mai degrabă unele de productivitate sau enterprise, ca Feedlab sau Enpass.

O altă diferența e că Galaxy S8 nu poate fi folosit ca telefon normal când e andocat, în vreme ce Continuum permite acest lucru pentru respectivul smartphone.

Trebuie spus că funcționalitatea poate crește pentru DeX și atuurile multi window, stabilitatea UNIX, Linux, respectiv Android, față de Windows 10 nu sunt de neglijat, ele s-au impus deja în segmentul mobile pe care toată lumea îl cunoaște și folosește deja.

Sursa: www.theverge.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *