IBM prezice tehnologii care vor schimba lumea în următorii 5 ani

La conferința THINK, inaugurală a IBM, care a început ieri la Las Vegas, compania a anunțat realizarea celui mai mic computer din lume. Un produs proiectat de IBM, mai mic decât un bob de sare, care va avea costuri de fabricație mai mici de 10 cenți și care poate monitoriza, analiza, comunica și acționa asupra datelor.

În același timp, acest produs, se leagă și de lista predicțiilor pentru tehnologii despre care cercetătorii IBM cred că vor transforma literalmente lumea în următorii cinci ani.

Acest computer mic este conectat la o predicție a ancorei de tip cypto inclusă ca parte a listei.

IBM explică astfel că, de exemplu, până în 2023, ancorele criptografice, cum ar fi micro-computerul de astăzi, vor fi încorporate în obiecte și dispozitive de zi cu zi. Acestea vor fi utilizate pentru a asigura autenticitatea obiectului de la punctul său de origine până la momentul în care ajunge în mâinile clientului. Aceste tehnologii deschid calea pentru soluții noi care abordează siguranța alimentelor, autenticitatea componentelor fabricate, produsele modificate genetic, identificarea obiectelor contrafăcute și proveniența bunurilor de lux.

Roboții microscopici dotați cu inteligență artificială, conectați în rețea și desfășurați în întreaga lume, vor fi suficient de robuști pentru a monitoriza în timp real starea de sănătate a surselor de apă precum oceanele din întreaga lume de exemplu.

Calculatorul cuantic se transformă în realitate. În cinci ani, va fi o piesă critică a unui grad de inginerie informatică, se va muta dincolo de laboratorul de cercetare și vor apărea noi categorii de profesioniști, dezvoltatori și studenți.

Așa-numita lattice cryptography va fi utilizată pentru a lupta împotriva atacatorilor cibernetici. Această metodă de criptare, conform IBM, este construită pe o arhitectură care are la baza „ascunderea datelor în interiorul structurilor algebrice complexe denumite laturi”.

IBM susține cu tărie rolului tehnologiei ca forță de bine într-o lume care are nevoie disperată de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *