Fondatorul Binance, Changpeng Zhao, a demisionat din funcția de CEO

Se citește în: 2 min

Fondatorul Binance Changpeng Zhao (CZ) a demisionat oficial din funcția de CEO al Binance, a spus el într-un tweet marți, în timp ce Departamentul de Justiție al Statelor Unite a anunțat acuzații împotriva lui Zhao și a bursei.

„Am făcut greșeli și trebuie să îmi asum responsabilitatea”, a scris Zhao. „Acest lucru este cel mai bun pentru comunitatea noastră, pentru Binance și pentru mine”.

Zhao a postat pe Twitter că Richard Teng, anterior șef global al piețelor regionale al Binance, va prelua funcția de CEO. Teng s-a alăturat Binance în 2021 ca CEO din Singapore și a fost numit în rolul său actual în luna mai trecută.

„Richard este un lider înalt calificat, cu peste trei decenii de servicii financiare și experiență în reglementare. Va conduce compania în următoarea ei perioadă de creștere”, a scris Zhao pe Twitter. „Se va asigura că Binance va îndeplini următoarea fază de securitate, transparență, conformitate și creștere”.

Zhao a demisionat din rolul său ca parte a unui acord de reglementare cu Departamentul de Justiție al SUA și i se interzice să fie director executiv al Binance timp de cel puțin trei ani după numirea unui for de monitorizare independent. Cu toate acestea, el este în continuare proprietarul majoritar al Binance, dar bursa va continua să funcționeze în afara Statelor Unite.

Teng a postat pe Twitter la scurt timp după Zhao și a comentat planurile sale de viitor.

„Este o onoare și cu cea mai profundă smerenie că intru în rolul noului CEO al Binance”, a scris Teng. „Operăm cel mai mare exchange de criptomonede din lume. Încrederea pe care ne-au acordat-o cei 150 de milioane de utilizatori și mii de angajați este o responsabilitate pe care o iau în serios”.

„Cu CZ și sprijinul echipei noastre de conducere, am acceptat acest rol, astfel încât să putem continua să îndeplinim și să depășim așteptările părților interesate în timp ce ne îndeplinim misiunea de bază, libertatea banilor”, a adăugat Feng.

Pledoaria de vinovăție și demisia lui Zhao vin după ani de răspunsuri disprețuitoare la diverse acuzații despre fapte greșite ale companiei.

Sursa: www.decrypt.co

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *