Cum poți traduce meniul la un restaurant japonez, fară să știi o boabă, evident…

Serviciul de traducere oferit de Google este bine cunoscut deja de toată lumea. Traducerea unor cuvinte, a unor fragmente de text, apoi a frazelor întregi s-a perfecționat continuu.

În ultimul timp Google a perfectat traducerea unor texte recunoscute din fotografii (OCR) și a integrat acest serviciu în aplicația Google Translate (varianta pentru mobile). Acest serviciu a fost experimentat inițial în aplicația Google Goggles.

În concluzie, acum o singură aplicație (Google Translate) rezolvă traducerea unui afiș, indicator rutier sau a unui document aflat pe suport din hârtie, doar cu ajutorul unui telefon mobil. Mai mult Google Translate poate funcționa și offline pentru traduceri în limbile stabilite ca implicite și pentru care s-au descărcat în prealabil dicționarele.

Și pentru că toate acestea, nu sunt totul, Google oferă încă un serviciu în cloud pentru traducerea documentelor aflate în fișiere. Acest serviciu se numește Google Translate Toolkit și poate fi accesat la linkul https://translate.google.com/toolkit/ evident va trebui utilizat un cont Google pentru aceasta.

Sursa: www.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *