Computere industriale construite, în Banat, în Hunedoara

Se citește în: 2 min

Inventatorul Răzvan Mărcuș, cunoscut pentru husa specială pe care a creat-o, care poate încărca telefoanele mobile, va deschide în Parcul de Afaceri Simeria o linie de producție a computerelor folosite în calcule industriale, un segment de piață mai puțin explorat și aflat în plină dezvoltare.

„Vrem să facem o serie de calculatoare mai speciale, utilizate pentru calcule industriale. De exemplu, avem o bară metalică pe care vrem să o solicităm la diverse torsiuni, la forțe. În spatele acestei operațiuni, totul este calcul matematic ce este realizat de niște calculatoare speciale”, a declarat Răzvan Mărcuș.

Potrivit acestuia, noile calculatoare vor avea mai multe îmbunătățiri față de ceea ce există acum pe piața de profil. Inventatorul a dezvăluit că unele modificări se referă la sistemele de răcire, deoarece acest gen de calculatoare se montează într-un număr foarte mare în spațiul unei singure hale de lucru.

„Prin metoda pe care am gândit-o vrem să construim propriile calculatoare, cu propriile softuri. O să fie calculatoare mult mai performante, destinate strict pentru calcule efectuate în halele industriale”, a explicat inventatorul, de profesie inginer în mecatronică.

Linia de producție ar putea deveni funcțională în lunile iunie sau iulie.

„Durează până vom aduce toată aparatura. Estimăm că vom începe în forță în luna iunie sau iulie. Atunci vom face și angajările necesare. Vor fi specialiști în IT, dar nu oricine va putea lucra aici. Sperăm să putem contribui și la dezvoltarea mediului de afaceri din zonă”, a precizat Mărcuș.

În ceea ce privește invenția care l-a făcut cunoscut în lume, husa care poate încărca un telefon mobil folosind orice tip de energie, de la lumină până la unde electromagnetice sau energie cinetică, Răzvan Mărcuș a afirmat că ea va rămâne pentru o perioadă „în stand-by”, deoarece tehnologiile din țara noastră nu pot asigura echipamentul necesar pentru producția acesteia.

 

Foto: www.facebook.com, www.radiocraiova.ro, www.chassis-plans.com

Sursa: www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *