Apple confirmă că utilizează Google Cloud pentru iCloud

Rapoartele CNBC, în cea mai recentă versiune a ghidului de securitate iOS al Apple, lansat luna trecută, indică faptul că gigantul tech din Cupertino utilizează acum platforma Google Cloud, pe lângă serviciul S3 al companiei Amazon, pentru a stoca datele din iCloud.

În trecut, Apple a folosit Amazon S3 și Microsoft Azure pentru acest lucru. Acum, se pare că Apple a renunțat la Microsoft în favoarea Google.

Nu vă faceți griji că Google și Amazon au acces la datele dvs., tot ce este stocat în iCloud: contacte, calendare, fotografii, documente și multe altele – este criptat.

„Fiecare fișier este rupt în bucăți și criptat folosind AES-128 cu o cheie derivată din conținutul fiecărei bucăți care utilizează SHA-256”, declară Apple. „Cheile și metadatele fișierelor sunt stocate de Apple în contul iCloud al utilizatorului, iar bucățile criptate ale fișierelor sunt stocate fără informații de identificare ale utilizatorului, utilizând servicii într-o terță parte, cum ar fi S3 și Google Cloud Platform”.

S-a auzit de la începutul anului 2016, că Google a câștigat Apple ca și client cloud, dar pentru prima dată, acum, producătorul de dispozitive iPhone a confirmat acest lucru. Apple nu este singurul client Google, Spotify, Snap și PayPal se bazează, de asemenea, pe serviciile cloud Google.

Sursa: www.pcmag.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *