Amazon Go – magazinul unde nu se va mai sta niciodată la „coadă”

Amazon a inițiat un nou concept de supermarket în care intri, iți alegi produsele dorite, iar la ieșire nu te oprești la casă pentru a plăti, ci costul cumpărăturilor este automat reținut din contul Amazon. În prezent există experimental, un singur magazin, în Seattle care este testat de angajații companiei și va deveni disponibil publicului în 2017.

Cel mai mare impediment pentru a trece toate magazinele în noul sistem, îl constituie costul mare al senzorilor ce trebuie instalați, însă compania e dispusă la acest efort financiar dacă reacțiile vor fi pozitive.

Magazinele Amazon Go folosesc tehnologii de tipul „deep learning” pentru a deduce exact ce produse a pus clientul în sacoșă.

Utilizatorii Amazon Go vor trebui să descarce o aplicație pe telefon și să scaneze un cod de bare când intră în magazin, apoi pot trece la cumpărături. La ieșire nu trebuie să stea la coadă și nici măcar să se oprească la casă, urmând să primeasca pe e-mail factura, iar banii fiind reținuți automat din contul alocat cumparăturilor în magazinele Amazon.

Amazon are 22 de ani vechime și a ajuns să valoreze 350 miliarde dolari. Compania a avut anul trecut vânzări de 107 miliarde dolari, dublu față de acum patru ani.

Sursa: www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *