IBM face disponibile computere cuantice pentru companii din diverse domenii

IBM a făcut joi anunțul că își face disponibile computerele cuantice companiilor interesate, oferindu-le acces la tehnologia avansată și simultan ajutându-se în accelerarea propriilor inovații în spațiul calculului cuantic.

La primul Summit IBM Q din Silicon Valley, IBM a dezvăluit numele primelor companii care se vor alătura rețelei IBM Q și vor primi accesul în cloud la calculatoarele cuantice și alte resurse ale IBM. Aceste companii vor putea să efectueze experimente de calcul cuantic, să testeze capabilitățile computerelor cuantice IBM și să colaboreze cu cercetătorii IBM și alte organizații din cadrul rețelei IBM Q pentru dezvoltarea proiectelor lor.

Resursele IBM Q, o platformă în cloud pentru experimentarea și învățarea cuantică, și QISKit, un kit pentru dezvoltatorii de software cuantic cu sursă deschisă, vor fi de asemenea disponibile pentru începători sau pentru oricine va fi interesat.

Iată cine se alătură deja, rețelei IBM Q:

Zapata Computing – companie de software cuantic care dezvoltă algoritmi pentru chimie, învățare în mașină, securitate și corectare a erorilor.

Strangeworks – companie de software de calcul cuantic care proiectează și furnizează instrumente pentru dezvoltatorii de software și pentru managementul sistemelor pentru administratorii IT și CIO-uri.

QxBranch – oferă analize avansate de date pentru clienți în domeniul financiar, asigurări, energie și securitate din întreaga lume. QxBranch dezvoltă instrumente și aplicații activate prin calculul cuantic, cu accent pe învățarea mașinilor și analiza RISC.

Quantum Benchmark – este o companie de software bazată pe technologia RISC, condusă de o echipă de cercetători de top și ingineri în domeniul calculului cuantic. Computerele cuantice necesită software specializat pentru a atenua erorile inevitabile care apar în timpul calculului cuantic. Quantum Benchmark oferă soluții care permit caracterizarea, atenuarea, corectarea erorilor și validarea performanțelor pentru hardware-ul cuantic. Tehnologia True-Q™ Quantum Benchmark îi ajută pe utilizatori să determine avantajul cuantic care poate fi atins cu orice hardware de calcul cuantic pentru orice aplicație.

QC Ware – dezvoltă soluții hardware-agnostice pentru întreprinderi care rulează computerele cuantice. Investitorii companiei QC Ware includ Airbus Ventures, DE Shaw Ventures și Alchemist și au relații cu NASA și alte agenții guvernamentale.

Q-CTRL – o platformă care oferă posibilitatea de a proiecta și de a implementa cele mai eficiente controale pentru a suprima erorile hardware-ului cuantic înainte de a le acumula. Q-CTRL este susținut de Main Sequence Ventures și Horizons Ventures.

Cambridge Quantum Computing (CQC) – este o companie independentă în domeniul computerelor cuantice care combină expertiza în procesarea cuantică a informațiilor, tehnologiile cuantice, inteligența artificială, chimia cuantică, optimizarea și recunoașterea modelelor. CQC proiectează soluții, cum ar fi un compilator agnostic de platforme proprietare, care va permite dezvoltatorilor și utilizatorilor să beneficieze de Quantum Computing chiar și în cele mai timpurii forme. CQC are, de asemenea, o concentrare crescândă în tehnologiile cuantice care se referă la criptare și securitate.

1QBit – construiește un software pentru a rezolva cele mai exigente provocări computaționale din lume. Platformele și serviciile hardware-agnostic ale companiei sunt concepute pentru a permite dezvoltarea de aplicații care se aliniază la progresele înregistrate atât în ​​calculatoarele clasice, cât și în cele cuantice. 1QBit este susținută de Fujitsu Limited, CME Ventures, Accenture, Allianz și The Royal Bank of Scotland.

Pentru mai multe informații, accesați site-ul IBM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *